Събития Д-р Евгений Желев: Да обединим сили за спасяването на УМБАЛ Стара Загора ЕАД

Д-р Евгений Желев: Да обединим сили за спасяването на УМБАЛ Стара Загора ЕАД

Вторник, 12 октомври 2010 г., 20:54
Размер на буквите
Евгений Желев

Депутатът от Коалиция за България д-р Евгений Желев призова народните избраници от Старозагорския район, общността и администрацията да обединят усилия и да защитят съществуването на УМБАЛ Стара Загора ЕАД (Университетската болница).

Според готвен проект на Закон за университетските болници, се предвиждало в страната да останат само 6 такива здравни заведения, като две от тях щели да бъдат в София, останалите 4 - в градовете, където има медицински факултети. Старозагорската Университетска болница обаче не съществувала в този вариант.
„Вероятно някой е решил тихомълком за сметка на София да я зачеркне“, предполага депутатът. Автори на проекта били бивши шефове на здравната комисия към парламента.
„Ако бъде закрита Университетската болница, това ще бъде удар и срещу Медицинския факултет, тъй като тя е база за обучение на бъдещите медици“, коментира депутатът. Според него, трябва спешно да се реагира от страна на  Областната и Общинската администрация, на депутатите от региона, за да не се допусне подобна идея да стане факт. Няма значение кой от коя партия е, трябва да действаме в името на старозагорци“, смята д-р Желев.

Той изрази разочарование, че в парламента не се е състоял истински дебат по проблемите на здравеопазването по време на вота на недоверие на правителството, а проблемите са се политизирали.
„Ако се реализира Националната здравна карта в този вид, в който се предлага, нищо добро не чака пациента. Тя трябва да отразява необходимостта от здравни услуги по региони“, аргументира се депутатът.
Д-р Желев поясни, че в Постоянната комисия по здравеопазване в НС са имали среща с новия министър д-р Стефан Константинов.
„Той има разбиране за промяна, има добри идеи, но трябва да му се помогне да взема правилни решения. Казах му, че първата му работа е да се преразгледа бюджетът в здравеопазването и да огледа финансовия си екип“, разказа депутатът.

Информация: вестник Новината

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |