Събития Строителството на автомагистрала Тракия върви по график

Строителството на автомагистрала Тракия върви по график

Вторник, 12 октомври 2010 г., 14:44
Размер на буквите
Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев извършиха с хеликоптер проверка на изграждането на автомагистрала Тракия. Строителството на 117-километровото трасе от Стара Загора до Карнобат се движи по план, дори дейностите по Лот 2 (Стара Загора - Нова Загора) и Лот 3 (Нова Загора - Ямбол) са изпреварили графика.

Това е едно страхотно състезание между гръцката фирма Актор и Трейс. Още от първия ден показват изключителни резултати, докато на Лот 4 (Ямбол - Карнобат) тепърва изпълнителите ще трябва да дадат всичко от себе си, каза Росен Плевнелиев.
Бойко Борисов - магистрала Тракия Той увери, че процедурата по несъстоятелност на Мостстрой, участник в строителството на Лот 4, няма да създаде никакви проблеми за изпълнението на проекта. Ще има и пълен контрол на всеки 20 дни, категоричен е премиерът.
Казах на 9-те български компании, които са на Лот 4, че за тях е въпрос на чест. Не се ли справят, така ще направим конкурсите, че повече да не могат да влязат в тях. Българският строителен бизнес да се постарае да настигне гърците, да настигне Трейс, ако искат да строят магистрали, а не после да мрънкат, че няма бизнес, категоричен е Бойко Борисов.
Премиерът заяви, че следващата му задача е да намери европейско финансиране за изграждането на магистралите Струма и Хемус - нещо, което са пропуснали да направят всички предходни правителства.
Ако успеем да построим магистрала Хемус с пари от оперативните програми, в Северна България трябва да ми направят един паметник, каза премиерът.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |