Събития Казанлъшкият военен завод Арсенал разработи димна граната

Казанлъшкият военен завод Арсенал разработи димна граната

Понеделник, 11 октомври 2010 г., 17:08
Размер на буквите
Арсенал

Специалистите на оръжейния завод Арсенал в Казанлък разработиха димна граната с мигновено действие. Боеприпъсът е приложим както в армията, така и в полицията, съобщи изпълнителният директор на оръжейницата Николай Ибушев в Деня на отворените врати на предприятието. Той допълни, че такива гранати досега в света са произвеждали единственно в Англия и в Русия.

Казанлъшкият военен завод отбеляза 132-годишнината от създаването си. По традиция „Арсенал“ отвори врати за гости, които разгледаха рекламната зала и музея на дружеството.
Изпълнителният директор Николай Ибушев подчерта, че кризата е останала извън портала на „Арсенал“. В момента там работят над 7000 души, а средната работна заплата е нараснала.
“И ще продължава да се увеличава“, категоричен бе Ибушев. Само за една година новоназначените служители във военния завод са над 1100. Николай Ибушев каза още, че в последните години пазарите на дружеството рязко са се увеличили. Основно казанлъшката оръжейница продава в чужбина. Според изпълнителния директор, това се дължи на високото качество на продукцията и на добрия мениджмънт. По повод празника 51 служители - първенци в работата, бяха наградени от изпълнителния директор.

Кметът на Каанлък Стефан Дамянов поздрави лично всички арсеналци с отбелязването на 132-годишнината от създаването на първото предприятие в отбранителната промишленост на България и най-голямото в сферата на родното машиностроене.
„Арсенал” е основан на територията на Русе след изтеглянето на руските войски и завършването на Руско-турската война на основата на машинни съоръжения, технологии, резервни части и опит, които са имали руските работилници, съпровождащи армията. Впоследствие след обединяването на Княжество България и Източна Румелия е преместен в София под името Софийски артилерийски арсенал. След края на Първата световна война той е преместен на територията на Казанлък, който е в Розовата долина, между две планини, стратегически по-добре защитено централно място в България. От 1924 година под името Държавна военна фабрика този завод се намира на територията на града на розите. Впоследствие получава най-различни имена, а от 1988 година носи името „Арсенал”.

Информация: вестник Новината

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |