Събития Автомагистрала Тракия събра кризисен щаб

Автомагистрала Тракия събра кризисен щаб

Понеделник, 11 октомври 2010 г., 10:22
Размер на буквите
магистрала

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) свика през уикенда кризисен щаб заради строителството на магистрала Тракия. Той ще трябва да обсъди резервен план за изпълнението на проекта, застрашен заради проблемите около единия от изпълнителите - Мостстрой. Мостстрой поиска през миналата седмица обявяване в несъстоятелност.

Регионалният министър Росен Плевнелиев заяви, че се разработват варианти, при които Холдинг Пътища, част от който е Мостстрой, "ще тръгне да потъва здраво".

"Нямам притеснения към момента, между деветте компании изпълнители, обединени в консорциум за "Тракия", има солидарност. Големият риск тук е "Холдинг Пътища", защото той е основен участник в "Мостстрой", ако той тръгне да пада, тогава вече трябва да имаме план Б", коментира министърът. "Холдинг Пътища" е изпълнител и на много други обекти от републиканската пътна инфраструктура, най-важният от които е отсечка от магистрала "Марица". Според строителния министър няма проблеми с "Тракия", защото деветте компании, изграждащи отсечката от "Тракия" между Ямбол и Карнобат, са пратили писмо на МРРБ с уверение, че ще спазят всички срокове, пише вестник Сега.
Плевнелиев изрази съмнение, че въпреки искането на несъстоятелност, изобщо ще се стигне до процедура за "Мостстрой". Компанията поиска такава процедура след блокиране на банковите й сметки от страна на ОББ и връщането на техника на "Интерлийз" заради неплащане на лизинговите вноски. На следващия ден акциите й на борсата поевтиняха с безпрецедентните 87%, а на компанията майка "Холдинг Пътища" - с 30%. Комисията за финансов надзор оповести късно в петък, че е направила проверка на казуса и компанията не е нарушила Закона за публично предлагане на ценни книжа. Все още не е ясно обаче дали пътната агенция не е нарушила закона, тъй като тя е избрала "Мостстрой" за изпълнител на важен обект по време, в което финансовите й проблеми са се знаели от целия пътностроителен бранш.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |