Събития От ГЕРБ и от БСП притеснени от участието на осъден старейшина в работата на ОбС

От ГЕРБ и от БСП притеснени от участието на осъден старейшина в работата на ОбС

Понеделник, 11 октомври 2010 г., 08:34
Размер на буквите

Лично аз съм твърде притеснена от присъствието на общинския съветник Живко Танев на последните две заседания на Общинския съвет, сподели председателката на групата старейшини от ГЕРБ Румяна Присадашка. "Информация за това, че присъдата на Танев е потвърдена от Върховния касационен съд (ВКС), аз получих лично от председателя на Районен съд - Стара Загора, Росен Чиликов", допълни Присадашка и изказа опасение, че може би някои решения на ОбС ще могат да бъдат съдебно атакувани именно заради присъствието в залата на осъдения общинар.

"Ако някой реши да оспорва решенията на ОбС и се окаже, че те са приети с решаващия глас на Живко Танев, работата ще стане лоша", пък бе мнението на председателя на групата общински съветници от БСП доц. Бойчо Биволарски. Червеният общински съветник определи присъствието на Танев на двете последни заседания на ОбС като опасно и с непредвидими последици.
Както е известно, общинският съветник от партия "Движение за свобода и справедливост" Живко Танев бе осъден за документно престъпление на година и половина лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок, а ВКС потвърди присъдата му.
По информация на вестник Старозагорски новини, Районната избирателна комисия (РИК) вече е успяла да връчи на осъдения старейшина решението за неговото отстраняване от ОбС, но той го е обжалвал на базата на чл.4 от Закона за избиране на местни органи на властта от 2007 година. В този закон обаче не е регламентирано отстраняването на общински съветници с влязла в сила присъда, а в чл.30, ал.4, т.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) и чл.30, ал.4, т.2 от Правилника за организация и дейността на Общинския съвет в Стара Загора. По казуса "Живко Танев" на 13 октомври т.г. е насрочено поредното заседание на РИК.
А докато РИК не връчи на председателя на ОбС - Стара Загора, своето решение, де юре той няма как да отстрани Танев от работата на местния парламент.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |