Събития Синдикалисти поискаха оставката на Нона Караджова заради Брикел

Синдикалисти поискаха оставката на Нона Караджова заради Брикел

Четвъртък, 07 октомври 2010 г., 18:51
Размер на буквите
София, протести

Оставката на министъра на околната среда и водите Нона Караджова бе поискана вчера на националния протестен митинг-шествие на КНСБ срещу промяна в пенсионната система. В протеста се включиха и повече от 700 представители на Старозагорска област, като над 200 бяха членове на миньорските синдикати.

Оставката на екоминистърката бе поискана от Диана Тунева, председателка на синдикалната организация на КНСБ в Брикел, заради предлаганото затваряне на предприятието. Изказването й бе посрещнато с одобрителни възгласи.
От трибуната на площад "Народно събрание", където се бяха събрали над 15 хиляди протестиращи, говориха представителите на пенсионери, студенти, полицаи, миньори, културни институти.
"Много сме! Силни сме!", "Не искаме да плащаме чужди грешки с нашите пенсии!", "Не искаме да работим до гроб!" - скандираха протестиращите.
Вицепрезидентът на КНСБ Пламен Димитров изложи отново основните искания - повече качествени работни места, по-добри условия на труд, достойно заплащане, достойни пенсии, европейски цени - европейски заплати. "Искаме да кажем на правителството, че няма да отстъпим от исканията си, независимо от започналия диалог", увери присъстващите Пламен Димитров.
На митинга говори и д-р Захари Стойчев от Казанлък, който обяви гладна стачка. Той заяви, че здравеопазването ни е тежко болно и трябва да се лекува спешно.
На финала на митинга пристигна министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, който увери протестиращите, че проектозаконът за промяна на Кодекса за социално осигуряване е оттеглен от Народното събрание, и подчерта, че всички проблеми оттук нататък ще се решават с диалог и консенсус със синдикатите. Представителите на протестиращите внесоха в Народното събрание подписка с повече от 200 000 подписа.

Информация: вестник Старозагорски новини

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |