Събития Пресмятат отново бюджета на Тракийския университет

Пресмятат отново бюджета на Тракийския университет

Петък, 08 октомври 2010 г., 13:29
Размер на буквите
университет

Бюджетът на Тракийския университет ще бъде пресметнат наново, защото в оповестеното предложение на Министерството на образованието за разчетите за ВУЗ-а са допуснати грешки. Това уверение е получил ректорът на старозагорската алма-матер проф. д.с.н. Иван Станков на среща с главния секретар в МОМН Красимир Вълчев.

Той заяви, че това не е окончателният вариант и че нещата ще претърпят промени. Според него, министерството се е отказало от увеличаване на средствата за техническите вузове за наша сметка. Същото заяви и доц. Лилия Вълчева от синдиката на КНСБ към асоциацията на висшите училища. Тя бе категорична, че експертите им също са установили много сгрешени данни в сметките за Тракийския университет, коментира проф. Станков.

Намерението на просветния министър бе да намали субсидиите на 15 предимно хуманитарни и медицински университета за сметка на вузове с инженерна насоченост. Сред висшите училища, които се предвижда да загубят допълнително средства извън общото намаление на субсидията за висшето образование с 20%, беше и Тракийският университет. Според разчетите на екипа на Сергей Игнатов, университетът догодина щял да е на минус с още 991 хил. лв. или с общо 27.6% по-малко от 2010 г.
В отговор от ВУЗ-а заявиха, че такова драстично решение е пагубно, въпреки изпълняваната стриктно антикризисна програма. По думите на проф. Станков, от всички висши училища са реагирали остро на предложението. Очакванията са, че бюджетът на университета ще остане на същото ниво след 20%, отрязани през този юли.

Информация: вестник Новината

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |