Събития БСП и ДПС: ГЕРБ се издъни със здравето

БСП и ДПС: ГЕРБ се издъни със здравето

Четвъртък, 07 октомври 2010 г., 18:08
Размер на буквите

От изказването на д-р Стефан Константинов стана ясно, че водената досега от правителството политика в сферата на здравеопазването е неправилна, заяви от парламентарната трибуна старозагорският депутат от Коалиция за България и бивш здравен министър д-р Евгений Желев. Той заяви, че от Коалиция за България подкрепят тезата, че е необходимо време, дебат и консенсус за всички тежки проблеми, които произтичат в сектора.

"Съгласен съм с вижданията за финансирането на структуроопределящите болници и особено университетските! Това, обаче изисква време. Системата на здравеопазването е тежка и консервативна и не търпи бързи действия", предупреди изрично Желев.
Друг старозагорски депутат от опозицията - Лютви Местан (ДПС), пожела успех на новия здравен министър Стефан Константинов и го посъветва да погледне на вота на недоверие като възможност за по-добра стартова база, отколкото на предишните двама министри на здравеопазването. Според Местан, управляващите са се провалили в своята икономическа и финансова политика. По думите му, този вот е закономерен, естествен парламентарен отклик на случващото се в системата на здравеопазването. Вотът ще е изпълнил целта си, ако като резултат има корекция на политиката на управляващите.
"Парите трябва да следват качествената медицинска помощ, а не пациента", предупреди бившият старозагорски депутат от СДС, сега търновски избраник от "Синята коалиция" д-р Ваньо Шарков. По думите на Шарков, принципът "парите следват пациента" е остарял. Депутатът бе категоричен, че трябва да се приеме пакет от мерки за възстановяване на НЗОК като независима финансова институция. Трябва да се въведе електронната здравна карта. Тя ще подобри контрола на изразходваните средства от касата, коментира той.

Информация: вестник Новината

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |