Събития Лекарите отменят протестта

Лекарите отменят протестта

Петък, 08 октомври 2010 г., 13:18
Размер на буквите

Насроченият за понеделник, 11 октомври, протест на медиците от Стара Загора, организиран от РК на БЛС, се отменя. Това е против моето желание и заявената от Управителния съвет готовност да отстояваме своите искания, но се съобразяваме с изявлението на председателя д-р Цветан Райчинов, съобщи председателят на старозагорската колегия д-р Светослав Стоименов.

„За отмяната на протестта настояха и колегите от Стара Загора, и не можем да не удовлетворим желанието им. Но РК на БЛС в Стара Загора ще настоява да се проведе извънреден събор на БЛС, защото по Устав само той може да отменя легитимно взети решения“, обясни д-р Стоименов.
В сряда вечерта министър-председателят Бойко Борисов, току-що положилият клетва здравен министър Стефан Константинов и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков подписаха с ръководството на Българския лекарски съюз споразумение, с което се гарантира, че парите от здравните вноски ще отиват само за здраве. Разговорите са продължили близо два часа.
След това беше обявено, че протестите на медиците, планирани за 15 октомври под мотото „Финансирането на здравната система е опасно за вашето здраве“, се отменят.
На 11 октомври ще има разяснителни мероприятия за лекарите, стана ясно от думите на председателя на БЛС Цветан Райчинов. Тогава ще бъде обяснено на лекарите и обществото какво точно е било подписано.
Премиерът заяви пред лекарите, че няма да се намалява размерът на здравната вноска и всичките 8%, които здравноосигурените плащат от заплатите си, ще се изразходват само за лечение, а не както е в момента - 2% от тях да отиват като резерв на Националната здравноосигурителна каса.
Парите за здраве се увеличават с 600 млн. лв.

Информация: вестник Новината

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |