Събития Ромска партия в Стара Загора се разграничи от старейшината си Живко Танев

Ромска партия в Стара Загора се разграничи от старейшината си Живко Танев

Вторник, 05 октомври 2010 г., 17:07
Размер на буквите

Създадената за местните избори в Стара Загора през 2007 година партия "Движение за свобода и справедливост" (ДСС), която тогава спечели две места в Общинския съвет на града на липите, смята, че главният секретар на партията и общински съветник Живко Танев не е постъпил правилно, като не си е подал оставката на последната сесия на местния парламент.

Припомняме, че старейшината от ДСС беше осъден от Окръжен съд - Стара Загора, за документно престъпление, а Върховният касационен съд потвърди присъдата му. Според действащия правилник на ОбС, Танев вече няма правомощия на съветник. Той обаче произнесе защитна реч в местния парламент, в която обвини българското съдопроизводство в недобросъвестност и обяви, че ще търси правата си в Страсбург. Въпреки че този факт не променя решението на ВКС, Танев безпрепятствено участва в работата на сесията и даде гласа си за решенията по дневния ред.
Лидерът на опозицията в местния парламент Бойчо Биволарски е категоричен, че тези решения са неправомерни и могат да бъдат съдебно атакувани.
"За годините, през които партия ДСС е в местната власт, ние не сме направили нито едно събрание, на което да разискаме проблемите в квартал "Лозенец" и да набележим пътища към тяхното решаване, за което и аз нося своята политическа отговорност", заяви пред наш репортер председателят на ДСС, общинският съветник Христо Асенов. Ромският лидер обеща, че в най-скоро време ще бъде свикано партийно събрание, на което ще бъде обсъдено положението на Живко Танев в партията.
"Очакваме много от човека, който ще заеме мястото на Танев в ОбС. Васил Генчев е изключително добре запознат с проблемите в "Лозенец", не само като жител на квартала, но и като служител на "ВиК" - Стара Загора", обобщи Асенов.
Пред "Старозагорски новини" Генчев обеща, че на първо място в неговата програма като общински съветник ще бъде поставен въпросът за инфраструктурата в ромския квартал, която, както е известно, се намира в окаяно състояние.

Информация: вестник Старозагорски новини

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |