Събития Арестуваха рецидивист изнасилвач

Арестуваха рецидивист изнасилвач

Понеделник, 04 октомври 2010 г., 18:41
Размер на буквите

Буквално часове след подадения в 2.50 часа на 3 октомври сигнал в РУ "Полиция" в Гълъбово за побой и отвличане органите на реда са задържали двамата извършители. Това са 29-годишният Ж.Х. и 22-годишният Ф.И., и двамата от Стара Загора. В малките нощни часове те нахлули в частно жилище в Гълъбово, нанесли побой на гостуващия там мъж, ударили 54-годишна жена и я заключили в помещение на първия етаж.

След това Ж.Х. и Ф.И. извели 35-годишната дъщеря на жената, вкарали я насила в чакащия пред къщата лек автомобил и изчезнали.
Майката алармирала полицията и съобщила, че познава единия от "среднощните гости" по малко име. След предприетите незабавни действия колата "Ауди А3", с която е извършено престъплението, е открита пред къща в с. Ягода. Там е задържан и по-младият от нападателите.
Ж.Х. незабавно е обявен за общодържавно издирване и по-късно е задържан пред дома си в Стара Загора, където е открита и отвлечената жена. Тя е прегледана от съдебен лекар, който е установил травматични увреждания по тялото й вследствие на нанесен побой. По време на проверката в жилището му 29-годишният старозагорец оказал съпротива на полицаите и избягал. Заловен е скоро след това при опит да напусне града с таксиметров автомобил.
От пресцентъра на ОД на МВР информират, че Ж.Х. многократно е задържан и осъждан за кражби, три изнасилвания и блудство. Освободен е от затвора през януари тази година след изтърпяване на наказание от година и четири месеца лишаване от свобода за изнасилване. Престъплението е извършено в условията на рецидив през лятото на 2008 г. Тогава Ж.Х. е нанесъл зверски побой на жертвата и се е опитал да избяга, но е бил открит и арестуван в кладенец в частен дом в Гълъбово. Последно е задържан през май 2010-а при полицейска акция във връзка с разследване на серия въоръжени грабежи на моторни превозни средства. Тогава е установена съпричастността му към противозаконно отнемане на мотоциклет "Кавазаки" в Стара Загора на 23 май.
Рецидивистът и съучастникът му са задържани първоначално за 24 часа, но се правят постъпки за постоянното им задържане под стража. Работата по доказване на цялостната им престъпна дейност продължава.

Информация: вестник Старозагорски новини

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |