Събития БСП стяга редиците за изборите през 2011 година

БСП стяга редиците за изборите през 2011 година

Понеделник, 04 октомври 2010 г., 17:12
Размер на буквите

Общински предизборен щаб за президенските и местните избори догодина бе гласуван на 34-ата конференция на общинската партийна конференция на БСП в Стара Загора, състояла се в събота. В него са включени членове на коалицията БСП, Партия на българските социалдемократи и Движението за социален хуманизъм.

Делегатите на конференцията изслушаха и приеха доклада на партийната организация за периода октомври 2009 - септември 2010, прочетен от председателя доц. Бойчо Биволарски. В него той наблегна на работата на общинските съветници, като остро разкритикува онези, които пропускат заседания и ги прозова, ако не могат да съвместяват ангажиментите си, да напуснат ОбС. Доц. Биволарски не спести критики и към работата на администрацията и ръководството на ОбС. Той посочи, че не се работи по облекчаване на автомобилния трафик в града, че много средства се хвърлят по изготвяне на проекти, чиято възръщаемост е в необзримо бъдеще, а кметът проф. Танчев не се е явявал на три редовни и едно извънредно заседание.

БСП не одобрява и едноличното решение на председателя на ОбС Тенко Руканов, който въведе нов правилник, непозволяващ директното излъчване на сесиите по Телевизия Стара Загора.
„Така се лишават гражданите да научат как работи Общинският съвет“, посочи Биволарски. Той определи, че основна цел на бъдещата работа на партията е да се спечели местният вот.
В изказването си депутатът от КБ д-р Евгений Желев посочи, че годината е била особено трудна за БСП, тъй като е трябвало да отстоява редица удари. Но призна, че е време да се вдигнат глави, тъй като управлението на БСП няма от какво да се срамува, а спечелването на следващите избори не е невъзможна цел, тъй като обществено-политическата обстановка е в полза на левицата. „Политиката на ГЕРБ предизвиква все по-силно недоволство и брожение, хората приемат управляващите по това, което чувстват по себе си“, каза левият депутат.
На конференцията присъстваха лидери и активисти от партии, които се определят в лявото политическо пространство. Те изразиха готовност да участват в разширяване на коалицията.

„Трябва да има оценка на 20-годишния период на разруха, политическа оценка на модела на прехода“, призова председателят на ПП „Нова зора“ Минчо Минчев.
В конфенерцията участва и Деница Златева, секретар на ИБ на Националния съвет на БСП.

Информация: вестник Новината

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |