Събития Завишен интерес от бизнеса към покриване на международно признати стандарти

Завишен интерес от бизнеса към покриване на международно признати стандарти

Понеделник, 04 октомври 2010 г., 16:13
Размер на буквите
Стара Загора

629 проектни предложения по процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ Покриване на международно признати стандарти по оперативната програма Конкурентоспособност са подали представители на бизнеса.

Документите са подадени в териториалните звена на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). 25 от проектите са получени след изтичане на крайния срок за кандидатстване по процедурата - 30 септември 2010 г., и няма да бъдат разглеждани, съобщиха от пресцентъра на икономическото министерство.
Броят на проектите е два пъти по–голям от заявените по същите схеми, които бяха обявени през 2007 г. и 2008 г., отчита Управляващият орган на ОП Конкурентоспособност – дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. МИЕТ констатира изключително голям интерес на бизнеса към няколко нови момента в процедурата: възможността на българските предприятия да кандидатстват за по-широк спектър стандарти, увеличения максимален размер на помощта и допустимостта на разходите за разработване на проектни предложения. 
Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 10 млн. евро (19 558 300 лв.). Тя беше обявена на 1 юли 2010 г. и е част от Индикативната годишна работна програма по ОП Конкурентоспособност за 2010 г., предвиждаща стартирането на общо 16 процедури на обща стойност 1 300 309 675 лв. 15 от тях са за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по приоритетни оси 1 и 2 на обща стойност 909 143 675 лв.
Повече информация за подадените в териториалните звена на ИАНМСП проектни предложения за покриване на международно признати стандарти можете да намерите ТУК. (www.opcompetitiveness.bg)

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |