Събития Нелегална печатница за фалшиви банкноти е разкрита край Стара Загора

Нелегална печатница за фалшиви банкноти е разкрита край Стара Загора

Събота, 02 октомври 2010 г., 09:37
Размер на буквите
пари, арест

Голяма нелегална печатна база за фалшиви пари в павелбанското село Долно Сахране разкриха антимафиоти. При съвместна акция на полицията в Стара Загора и Габрово са арестувани трима души. Те са осъществявали сделка с 50 хил. евро и 10 хил. долара. Двама от тях - Димитър Михайлов от Габрово и 43-годишният казанлъчанин Иван Дочев са криминално проявени. Третият е Марин Христов, също от Габрово. Групата за производство и разпространение на висококечестните фалшиви банкноти е наблюдавана от месеци.

Печатницата е базирана в постройка към къщата на майката на Иван Гочев. Помещението е оборудвано с професионална техника за офсетов и ситопечат, машина на която са изработвани холограмните стикери, гилотина за рязане на банкнотите и всички необходими консумативи. От различни помещения са иззети още 80 000 евро и 27 500 долара с изключително качество. Банкнотите са със защитните знаци на съответната валута. Намерени са и голямо количество фалшиви винетни стикери.
Разбитата печатница е уникална по мащабите си. Тримата са задържани за 24 часа. Процесуалните действия продължават и в момента.

Това е поредната специализирана акция на служителите на Борба с организираната престъпност в Стара Загора за противодействие на производството и разпространението на фалшиви пари и документи. Преди година беше задържан 38-годишният Стоян Пашов от Казанлък - професионален полиграфист и виртеозен фалшификатор. Иззети бяха голямо количество образци и заготовки за изработване на фалшиви дипломи за средно и висше образование, свидетелства за регистрация на автомобили, матрица за изготвяне на винетни стикери. При претърсване на дома и офиса на Пашов в Града на розите, както и в гараж в село Черганово, използван от съпругата му, са намерени фалшиви стикери със знака на полицията, на емблеми на специализирания отряд за борба с тероризма, както и множество документи.

арест

арест, Шипка

фалшива варута

печатница

валута

фалшификати

Снимки: ОД на МВР - Стара Загора
Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |