Събития Внасяме 1000 трактора на преференциални цени

Внасяме 1000 трактора на преференциални цени

Четвъртък, 30 септември 2010 г., 10:50
Размер на буквите
Стара Загора

В България ще бъдат внесени около 1000 трактора по-нисък клас на преференциални цени, като най-вероятно техниката ще бъде от Беларус. Това съобщи министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов по време на срещата с Н. Пр. Вячеслав Качанов, извънреден и пълномощен посланик на Република Беларус в България в МЗХ. 

Целта на този еднократен внос е малките и средни земеделски производители да могат да си позволят да закупят техника, с която да обработват земите си. Министърът посочи, че след като финансовият ресурс за закупуване на земеделска техника по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. бе изчерпан, се налага да се намери друг вариант за облекчаване на условията при закупуване на техника от земеделските стопани, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство. Възможностите за внос вероятно ще се обсъдят при предстоящо посещение на министър Найденов в Беларус. Министър Найденов подчерта, че неговата задача е да осигури на земеделските производители възможност за закупуване на здрава и по-евтина техника.
По време на срещата министър Найденов посочи, че реколтата на зърно тази година е много, и въпреки световната зърнена криза, страната ни има възможност да изнася. Той информира, че с 32 % се е повишил експортът на земеделската ни продукция.
Двамата обсъдиха двустранните отношения на България и Беларус в областта на земеделието. За периода януари - юли 2010 г., аграрният стокообмен между двете страни е 767 хил. щ. д, а търговското салдо със земеделски продукти е положително за България - в размер на 647 хил. щ. д.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |