Събития Животновъдството е сред основните приоритети на правителството за развитие на сектор земеделие

Животновъдството е сред основните приоритети на правителството за развитие на сектор земеделие

Вторник, 06 октомври 2009 г., 10:43
Размер на буквите

Животновъдството е един от основните приоритети на правителството за развитие на сектор земеделие. Министерство на земеделието и храните ще направи всичко възможно през следващата година фермерите да станат по-конкурентоспособни на европейските пазари. Целта ни е да изградим стабилна нормативна уредба, с която да очертаем ясни правила и намалим до минимум сивия сектор.

 Това каза заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров по време на среща с г-н Герард Креберс, началник отдел в Млечния борд на Кралство Нидерландия, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.
Зам.-министър Димитров изказа своята благодарност към г-н Креберс за това, че откликна на поканата на МЗХ да се срещне и запознае  българските фермери, ангажирани в животновъдството, със своя опит и добри практики по отношение на квотната система.
Г-н Герард Креберс бе водещ лектор на българо-холандски семинари на тема Управлението на млечните квоти и състоянието на системата за млечните квоти в България. Той е с дългогодишен опит в управлението на млечните квоти в Холандия. Като доказан международен експерт г-н Креберс участва активно в работата на европейските институции. По време на семинарите той направи подробен преглед на състоянието на квотната система в страната и сподели с участниците в семинарите планираните мероприятия за оставащите до приключването на системата години.
Семинарите стартираха на 29 септември и се проведоха в градовете Пловдив, Добрич, Враца и Благоевград. Участие в тях взеха млекопроизводители, одобрени изкупвачи, експерти от МЗХ, Областни дирекции Земеделие и Държавен фонд Земеделие. 
Основните въпросите, които се разгледаха по време на срещите бяха свързани с администрирането на млечните квоти на национално ниво и перспективите в международен аспект, като бяха направени констатации и професионални препоръки за оптимизиране на работата в сектора. Обсъдиха се практически въпроси, управлението и възможностите за оптимизиране на работата на сектора за млечните квоти в България, както и съществуващи проблеми в процеса на работата.
По време на визитата си холандският представител и експертите посетиха млекодобивни и млекопреработвателни предприятия, където на място се запознаха с прилагането на изискванията на квотната система в страната.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |