Събития КТ Подкрепа се обяви в в защита на Брикел

КТ Подкрепа се обяви в в защита на Брикел

Вторник, 28 септември 2010 г., 14:02
Размер на буквите
Тренчев

Държавата е на колене, драмата е страшна. Това заяви лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев по време на кръгла маса по проблемите на енергетиката. Синдикалисти, експерти, управляващи се събраха, за да обсъдят проблемите на петте топлоелектрически централи – "Бобов дол", "Брикел" ЕАД, "Марица 3" - Димитровград, ТЕЦ "Република" и ТЕЦ "Сливен", които трябва да изградят необходимите съоръжения, съгласно екологичните изисквания.

Д-р Константин Тренчев коментира, че, ако се затворят тези предприятия заради неизпълнени екологични норми, десетки хиляди души ще останат без работа.
"Енергетиката не е нещо, което можеш цял мандат да лашкаш. Това е тежка инерционна система, за която трябва да има визия за 15-20 години. Ние имаме енергетика, която е всичко друго, но не и добре балансирана", смята синдикалният лидер.
Тренчев обвини политиците, че не виждат зад цифрите хората. Според него, 57 000 души по трасето ще дадат "фира" само след закриването на ТЕЦ "Бобов дол".
"Този цинизъм вече не се трае и не ни се сърдете утре, ако започнат някои остри движения", каза още лидерът на КТ "Подкрепа".
Той отправи призив към политиците да имат милост към народа. Според зам.-министъра на труда и социалната политика Красимир Попов, основните усилия трябва да са свързани със запазване на заетостта. Той също е на мнение, че доста повече от 2000 души ще бъдат освободени. Според Попов, няма реален анализ какви ще бъдат последиците, ако бъдат затворени и петте ТЕЦ-а. Има възможност, ако се развият негативно нещата, да се окаже необходимата подкрепа на онези, които ще загубят работата си, категоричен е той. „Преди да стигнем до обсъждане на варианти как да бъдат подкрепени хората, трябва да бъдат експлоатирани всички възможности за привеждане на тези бизнеси в съответствие с европейските изисквания“, смята Попов.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |