Събития В Община Гълъбово събират подписи в подкрепа на отстранения си кмет

В Община Гълъбово събират подписи в подкрепа на отстранения си кмет

Понеделник, 05 октомври 2009 г., 19:21
Размер на буквите

Подписка в подкрепа на временно отстранения от длъжност кмет на Гълъбово е стартирала в община Гълъбово. "Получихме подписката в плик, но не знаем кой е инициаторът", съобщи вчера за "Старозагорски новини" кметът на село Обручище Илия Илиев. Вчера подписката бе разположена в три пункта - в центъра на Обручище, в кметство и кв."Розов кладенец".

Такива подписки са стартирали и в други населени места на общината.
"Ние жителите на Община Гълъбово се подписваме в подкрепа на нашия кмет Николай Тонев, обвинен в това, че защитава нашите интереси, собственост и права, като равноправни граждани на РБългария", гласи логото на подписката. По-нататък следват няколко питания от рода на: кой и защо се опитва да подмени вота в общината, кой и защо е поръчал разследването, чии интереси са засегнати от политиката на местната власт. Възванието, призоваващо жителите на общината да се подпишат в защита на Тонев, завършва с риторичния въпрос: "Ще допуснем ли да бъде съден един кмет, който защитава здравето на хората и отстоява интересите им?".
Николай Тонев беше отстранен от длъжността кмет на 29 октомври т.г. с решение на Апелативен съд - Пловдив, който потвърди определението на Окръжен съд - Стара Загора. Основният мотив за крутата мярка са двете повдигнати обвинения срещу кмета по чл.282 за длъжностни престъпления и събраните доказателства, въз основа на които магистратите са сметнали, че служебното му положение би създало пречки за обективно и всестранно изясняване на обстоятелствата по делото, пише вестник Старозагорски новини.
Вчера стана известно, че отстраненият от длъжност кмет ще проведе среща с жителите на всяко населено място. За община Обручище срещата е насрочена за 14 октомври.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |