Събития Международният есенен технически панаир в Пловдив посреща посетители

Международният есенен технически панаир в Пловдив посреща посетители

Понеделник, 27 септември 2010 г., 17:57
Размер на буквите
Пловдив

Над 1500 компании от 41 държави участват в тазгодишното издание на есенния технически панаир, което продължава до 2 октомври. В него се представят повече от 70 иновативни продукта. Те са конкретно доказателство за успешното партньорство между бизнеса и науката и за потенциала на българската икономика да генерира стабилен и устойчив растеж.

Това каза в Пловдив началникът на политическия кабинет на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма Милена Ценова, която откри 66-то издание на Международния есенен технически панаир, съобщиха от пресцентъра на държавното ведомство.
На форума присъстваха заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Марий Косев, кметът на Пловдив Славчо Атанасов, посланици, депутати и други официални лица.
За първи път в рамките на изложението е организирана специализирана изложба ИНТЕРМИН ЕКСПО, която представя техника и оборудване за добив на подземни богатства.
Двудневната международна конференция за устойчиво развитие на минната индустрия в Централна и Източна Европа е друг акцент в работата на изложението през тази година.

Минната индустрия е от стратегическо значение за България, каза при откриването на конференцията зам.- министър Марий Косев. Той акцентира върху нормативните промени, с които се очаква МИЕТ да стане единен орган за управление на подземните богатства и така да бъде решен един от дългогодишните проблеми в бранша. Това е само първият етап от промените. След него се очаква да бъде разработена и приета стратегия в областта на подземните богатства и изцяло нов закон, посочи още Марий Косев.

панаир

панаир, Пловдив
Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |