Събития Стара Загора пита военните за съдбата на целодневна детска градина Калина

Стара Загора пита военните за съдбата на целодневна детска градина Калина

Понеделник, 27 септември 2010 г., 17:10
Размер на буквите
деца, Калина

Официална информация за плановете на Министерството на отбраната за целодневна детска градина Калина ще поиска с писмо Община Стара Загора, съобщи зам.-кметът Мария Динева. "Нямаме никаква информация за това какво възнамеряват да правят, въпреки че още през месец май Общинският съвет даде своето съгласие да вземе градината", коментира Динева.

В Общината не са уведомени дали изобщо военните възнамеряват да предприемат стъпки за прехвърляне на собствеността. Междувременно, както "Новината" вече съобщи, за забавачката тече класиране, а вече е обявен и конкурс за директор. След второто подреждане в списъците за четирите групи на "Калина" са класирани 64 деца на военни от старозагорския гарнизон.
Със заповед № ОХ-565 от 10 септември на министъра на отбраната е обявен и конкурс за длъжността директор на целодневната детска градина. Ще се набират и още 16 щатни бройки за забавачката - 8 учителки, 7 помощник-възпитатели и 1 медицинска сестра. Срокът за кандидатстване за директорското място е 18 октомври.
ИА "Социални дейности на Министерството на отбраната" е предприела всички необходими действия във връзка с функционирането на откритата на 14 юли 2009 година ЦДГ “Калина” в Стара Загора и набавянето на изискуемите документи, съгласно чл. 10, ал. 3 от Закона за народната просвета във връзка с чл. 27, ал. 4 от Правилника за прилагане на Закона за народната просвета, става ясно още от официалната информация в сайта на агенцията. Градината имала разрешение за ползване, издадено на 04.01.2010 година, сертификат за съответствие с правилата и нормите за пожарна безопасност, издаден от Регионалната служба “Военна полиция”– Сливен на 04.02.2010 година. Подготвен е бил нов разчет на необходимите финансови средства за осигуряване издръжката на максималния капацитет на ОДЗ „Калина”, който следвало да се утвърди от министъра на отбраната.

Информация и снимка: вестник Новината

деца
Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |