Събития За местните избори БСП в Казанлък ще издигне със свой кандидат за кмет

За местните избори БСП в Казанлък ще издигне със свой кандидат за кмет

Понеделник, 27 септември 2010 г., 16:44
Размер на буквите

Общинската организация на БСП в Казанлък ще се яви на местните избори догодина със свой кандидат за кмет на града, съобщи председателят на организацията Иван Гороломов. Това е едно от решенията от 4-ото редовно заседание на 18-ата Отчетно-изборна конференция, състояло се в събота. Участвали са 144 делегати.

Допълнително ще се изяснява дали социалистите ще участват в изборите самостоятелно, или ще търсят коалиция с други леви сили.
На заседанието делегатите са приели още отчета на председателя Иван Гороломов за свършеното през последната година, за проблемите и пропуските, съпътстващи работата на социалистите. Отчетено е било, че структурите на партията са работили в трудна обстановка, тотален натиск върху БСП, непрестанни обвинения за лошо наследство, липса на чуваемост в обществото на отговорите и позициите на представителите на БСП. Всичко това оказало влияние на мотивацията, активността и нагласите на БСП-членовете и симпатизантите.
На форума са обсъдени и приети критерии за подбор и издигане на кандидати за кмет на общината и населените места, както и за общински съветници. Социалистите си поставят като основна цел спечелването на най-много мандати в Общинския съвет, кмет на общината и най- много кметове на населени места.
Оживени кулоарни дискусии предизвика зараждащото се в града Гражданско движение за местно самоуправление, сред активно подкрепящите го бил и сегашният кмет Стефан Дамянов. В ход била вече изработката на негов Устав. Целта на това гражданско движение била сериозно присъствие в новия Общински съвет на града.

Информация: вестник Новината

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |