Събития Областният управител на Стара Загора ще отличи с награди изявени ученици

Областният управител на Стара Загора ще отличи с награди изявени ученици

Сряда, 15 септември 2010 г., 12:50
Размер на буквите

Стара Загора По повод откриването на учебната 2010/2011 година областният управител на Стара Загора Йордан Николов обяви, че ще отличи с награди ученици от област Стара Загора, постигнали изключителни успехи в науката, спорта и изкуствата. Трима от тях ще бъдат наградени на 24 май 2011 година с отличието на областния управител – Почетен плакет и с парична награда в размер на 300 лева.

Награди ще получат и учителите, треньорите и ръководителите на отличените ученици. По повод Празника на българската просвета и култура 24 май тази година награди получиха учениците Делян Лафчиев, Пламена Георгиева, Станислав Кънев и техните ръководители Пенка Ганчева, Алексей Стоев, Петя Минекова и Петър Петров, съобщиха от пресцентъра на областния управител.
Областният управител Йордан Николов участва в официалната церемония по откриването на новата учебна 2010/2011 година в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Иван П. Павлов” – Стара Загора. Стара Загора
Той поздрави сърдечно учениците и преподавателите, и сподели, че като бивш възпитаник на гимназията се вълнува от празника за първия учебен ден. Николов пожела на младите хора да се учат с голяма любов и желание, и да намерят успешна реализация. Областният управител разгледа с интерес стаите, учебните кабинети и спортната зала. Николов обеща съдействие за среща с ръководството на  Тракийския университет, за да бъде върната на гимназията четириетажна сграда в двора на училището. Той пое ангажимент юристите на областната администрация да преразгледат цялата документация, с която ръководството кандидатства за финансиране по различни проекти и програми, но досега не са успявали да спечелят средства.
С газифицирана отоплителна система, с три съвременно оборудвани компютърни кабинета, с образцови кабинети по специалните и общообразователни дисциплини, с ремонтирани общежитие и учебен корпус, гимназията е едно от най-модерните учебни заведения в страната. Директорът д-р Камен Ябълкаров сподели, че тук се подготвят кадри за цялата страна, поради което гимназията може да се трансформира в национално училище при бъдещето преструктуриране в образователната система. Интересът към предлаганите специалности е голям и от други области. Миналата година са били приети 134 ученици, а тази година са 160.
ПГВМ „Иван П. Павлов” – Стара Загора е носител на награда за безспорни постижения в областта на образователното дело "Анастасия Тошева", на медал "1300 години България" и орден "Кирил и Методий" І степен.
Заместник областните управители Галина Стоянова и Димитър Драчев гостуваха на учениците и преподавателите в Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан” – Стара Загора и Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски”, по повод откриването на учебната година. Главният секретар на областната администрация Мариана Кръстева участва в церемонията за първия учебен ден в СОУ „Васил Левски”.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |