Събития Синята коалиция недоволна от правителството

Синята коалиция недоволна от правителството

Понеделник, 13 септември 2010 г., 22:13
Размер на буквите

"Парламентарната група на "Синята коалиция" в Народното събрание има съществени несъгласия с икономическата политика на правителството на ГЕРБ", заяви на пресконференция в града на липите депутатът от коалицията и зам.-председател на "Демократи за силна България" (ДСБ) Иван Иванов. Народният представител допълни, че основните точки на несъгласие са няколко, като на първо място стои въпросът с повишаване на някои данъчни ставки.

"Това повишаване ще сложи бариери пред развитието на българския бизнес и оттам ще се отрази върху благосъстоянието на отделния гражданин", сподели депутатът и изказа категоричното мнение на коалицията, че в условия на икономическа криза не може и да се мисли за повишаване на данъците. Той даде за пример повишаването на ДДС за пакета туристически услуги от 7 на 9 на сто и прогнозира, че това ще се отрази негативно върху дребните туроператори, но ще намали възможностите и на големите туроператорски вериги. Иванов посочи като грешка и увеличаването на амортизационните срокове на използваните от бизнеса технически средства, като по този начин се увеличавала данъчната тежест и водела до съответното намаляване на неговата конкурентоспособност.
Депутатът не остави без внимание и предлаганото от правителството увеличение на акциза върху течните горива, съответно върху бензина с 2 и върху дизела - с 3 стотинки. Той бе категоричен, че това повишение ще доведе в крайна сметка до увеличаване на цените на всички стоки за широко потребление, което от своя страна ще се отрази и върху качеството на живот на българските граждани.
"Разбираме, че предлаганите от правителството данъчни задължения са предназначени за увеличаване приходната част на бюджета", каза още народният представител, но изказа опасение, че тези данъци и акцизи не само няма да бъдат събрани, а напротив - вследствие на това още една част от бизнеса ще се ориентира към сивата икономика. По-важното според него в политиката на правителството е да се довърши реформата в структурите на държавната администрация и най-вече - в съдебната система, особено в тази й част, която се занимава с лицензионните режими.
"Трябва ни такава съдебна система, която да бъде перфектна за бизнеса", бе категоричен Иванов.

Информация: вестник Старозагорски новини

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |