Събития Емилия Масларова стана доцент в Медицински факултет - Стара Загора

Емилия Масларова стана доцент в Медицински факултет - Стара Загора

Сряда, 08 септември 2010 г., 20:34
Размер на буквите

Емилия МаслароваБившият министър на труда и социалната политика Емилия Масларова е назначена за доцент в Катедра "Социални дейности" при Медицински факултет - Стара Загора. Назначението е станало в началото на август т.г. със заповед на ректора на Тракийския университет в Стара Загора след спечелен конкурс.

Конкурсът в катедра "Социални дейности" е бил обявен още през миналата учебна година и публикуван в Държавен вестник, след пенсионирането на проф.Костов, уточни за вестник Старозагорски новини ръководителят на катедрата проф. Веска Шошева. Емилия Масларова е участвала в конкурса, а изборът на титуляра е бил направен от Висшата атестационна комисия (ВАК) в началото на юли т.г.
Проф. Шошева коментира, че до конкурс във ВАК не се допускат лица без докторска степен. Справка в интернет показва, че родената в софийското село Якоруда Емилия Радкова Масларова е завършила висше икономическо образование във ВСИ "Карл Маркс" (сега УНСС), а от 1983 г. е специализирала в Икономическия институт при БАН, където е получила докторска степен на икономическите науки, а след това става старши научен сътрудник и завеждащ секция в Министерството на икономиката и планирането, където я заварва промяната на 10 ноември 1989 г. В биографията си Масларова има три предходни депутатски мандата и два министерски поста - в правителството на Димитър Попов и на Сергей Станишев. Понастоящем е депутат от БСП със свален имунитет заради разследване на прокуратурата за длъжностно присвояване и за извършване на престъпление по служба, свързано с реконструкцията на Центъра за комплексни социални услуги в Стара Загора. До края на годината се очаква обвинението срещу нея и още трима старозагорци (плюс бившия главен секретар на МТСП) да бъде внесено в съда.
След спечелването на конкурса в Тракийски университет - Стара Загора, бившата социална министърка си е подала документите в "Личен състав", вследствие на което е издадена ректорска заповед за назначаването й.
Тя ще чете лекции за управление на социалната работа. Към ден-днешен обаче в Катедра "Социални дейности" не са наясно дали Масларова ще бъде редови преподавател, тъй като по закон тя няма право да е едновременно депутат и да работи на щат в Медицинския факултет. Предполага се, че бившият социален министър и настоящ доцент ще излезе в неплатен отпуск, докато приключи мандатът й в Народното събрание, и ще води лекции без хонорар... Разбира се, ако българското правораздаване не реши друго.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |