Събития Българската търговско-промишлена палата обсъжда възможността за разширяване на бизнес контактите с Чили

Българската търговско-промишлена палата обсъжда възможността за разширяване на бизнес контактите с Чили

Сряда, 01 септември 2010 г., 17:46
Размер на буквите

Среща на председателя на БТПП Цветан Симеонов с н.пр. Валери Йотов, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Чили. Снимка: БТТП Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов прие н.пр. г-н Валери Йотов извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Чили. Темата на срещата беше обсъждане на възможностите за разширяване на бизнес контактите с Чили и региона.

Според посланик Йотов, за българския бизнес сега е важно да използва възходящата тенденция за разширяване връзките на Чили, като страна с висок престиж в Латинска Америка със страните от ЕС.
Страната има благоприятен икономически климат, липсват корупционен натиск и бюрократични пречки за търговия, а българските фирми имат преференции по силата на споразумение за безмитна търговия и безвизово пътуване като член на ЕС.
Следващият месец в България се очаква да гостува г-н Карлос Еухенио Хоркейра от Национална камара за търговия, услуги и туризъм, който е с подчертани интереси за разширяване на търговските отношения с България и сътрудничество с Арбитражния съд при БТПП.  В срещата с посланик Йотов, бяха очертани като възможности за съвместно производство и износ на изкуствени торове, електроинструменти, висококачествени спиртни напитки в това число и вина, облекло и обувки, фотоволтаични системи, алуминиеви дограми, туризъм. Чилийската страна може да предаде своя опит в изграждане на малки ферми за сьомга в сладководни езера. Чили вече е вторият производител на сьомга след Норвегия.
Страната е на първо място по стокообмен с България сред 6-те държави с дипоматическо представителство в Латинска Америка.
В зависимост от проявения от българските фирми интерес, ще бъдат организирани презентации и срещи за представяне възможностите за търговия и привличане инвестиции от Чили. Председателят на БТПП припомни позицията на палатата, че оценката на работата на българската дипломация трябва да бъде в зависимост от нивото на стокообмена и бизнес отношенията със съответната държава или регион.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |