Събития Работодател провали съдебно заседание за корупция

Работодател провали съдебно заседание за корупция

Сряда, 30 септември 2009 г., 13:54
Размер на буквите

Неявяване на съдебен заседател от състав на Старозагорския окръжен съд отложи делото срещу Динко Стоянов Тодоров, бивш началник на Общинска служба "Земеделие" - Гълъбово. Той е обвинен по чл.301, ал.1 от Наказателния кодекс за вземане на подкуп. За взетия рушвет съдът може да му даде затвор до 6 години, както и да го глоби 5000 лева.

Повод за отлагане на съдебния процес беше неявяването на заседателката Жанета Желева, която е уведомила председателя на състава, че работодателят й е отказал да я пусне, за да участва в съдебния процес. По случая е уведомен председателят на Окръжния съд Тоньо Тонев, който ще изиска Желева да представи документ, доказващ твърденията й. В случай, че не бъде представен, съдебната заседателка ще бъде глобена с 500 лева, а в случай, че работодателят е виновен, съдът може да постанови глоба от 5 до 15 хил. лв. за възпрепятстване на съдебния процес, пише вестник Старозагорски новини.
"Старозагорски новини" припомня, че съгласно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс, съдебният състав и секретарят не могат да бъдат сменяни по време на делото. В случай, че заседателката изпадне в положение да не може да се явява, процесът трябва да започне отначало в нов състав.
Според обвинителния акт свидетелят Иван Михнев решил да се занимава със земеделие и през юни 2008 година е потърсил Тодоров - тогавашен шеф на службата. Той поискал консултация, за да се регистрира като земеделски производител и да кандидатства за финансиране по някоя от мерките от Програмата за развитие на селските райони. Тодоров заявил, че може да му изготви проектът (б.р. - проектите се изготвят безплатно от областните служби за съвети в земеделието), но добавил, че няма да го изготви без възнаграждение и конкретизирал, че изработката ще струва около 1500 лева. На 7 ноември 2008 г. в ресторанта на комплекс "Езерото" Михнев предал на Тодоров 800 лева, част от поисканата сума, след като предварително банкнотите били белязани от полицията. След напускане на ресторанта криминалистите го арестуват и откриват в джоба на якето и дънките му белязаните банкноти - 16 броя по 50 лева.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |