Събития Кметът на Гълъбово - трайно отстранен от длъжност

Кметът на Гълъбово - трайно отстранен от длъжност

Сряда, 30 септември 2009 г., 13:53
Размер на буквите

Апелативен съд - Пловдив, потвърди определението на Окръжен съд - Стара Загора, за отстраняване на Николай Тонев от длъжността "кмет" на Община Гълъбово до отпадане на нуждата от взетата мярка. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Това съобщиха от пресцентъра на Пловдивския апелативен съд.

Както вече информира "Старозагорски новини", срещу Тонев има повдигнати две обвинения по чл.282, ал.2, пр.I и II във връзка с чл.26, ал.2 от НК, касаещи умишлени престъпления от общ характер. И по двете обвинения той е привлечен в качеството си на длъжностно лице, заемащо изборната длъжност кмет. По повдигнатите обвинения законът предвижда лишаване от свобода, а ако впоследствие съдът реши - и лишаване от правото да заема определена държавна или обществена длъжност, информира вестник Старозагорски новини.
Обвиненията бяха повдигнати от Окръжна прокуратура - Пловдив, и по нейно искане на 18 септември т.г. Окръжен съд - Стара Загора, се произнесе с определение за отстраняването на Тонев от длъжност, докато приключи разследването. В мотивите си старозагорските магистрати изтъкват, че поради високата степен на обществена опасност и въз основа на събраните доказателства - разпити на множество свидетели, приложените по делото писмени документи (заповеди, обществени поръчки, финансово-счетоводни документи и др.), са налице достатъчно основания да се счита, че служебното положение и заеманата от Тонев длъжност биха създали пречки за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.
Кой ще изпълнява длъжността кмет на Община Гълъбово до приключване на разследването, ще реши Общински съвет - Гълъбово. Досега местните старейшини изчакваха решението на Апелативния съд в Пловдив, което от вчера е факт.
Ръководството на Общинския съвет обаче чака и друго - срещи с премиера Бойко Борисов и президента Георги Първанов, на които (ако въобще се състоят) ще се излагат тези в защита на Николай Тонев.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |