Събития В Стара Загора маркират всички пешеходни пътеки

В Стара Загора маркират всички пешеходни пътеки

Неделя, 15 август 2010 г., 16:56
Размер на буквите

Стара Загора Подновяваме хоризонталната маркировка в целия град, съобщи зам.-кметът Белчо Белчев. Ще възстановим и повредените и откраднати пътни знаци и табели, допълни той. Специален акцент в работата на строителната компания изпълнител SBS ще са възловите кръстовища, районите около обществените сгради, училищата, детските градини и ясли, там, където човекопотокът е най-голям.

Целта на общинската управа е градът да посрещне първия учебен ден 15 септември с перфектна хоризонтална и вертикална маркировка, пише вестник Национална бизнес поща.
Според графика строителите започват работа в центъра и вървят към периферията на града. Старозагорци вече изпитват неудобството от работата, особено в пиковите часове. Създаваме дискомфорт, призна Белчо Белчев, но и вечер да работим, пак има недоволни. Знам, че по света маркировката се прави, когато трафикът е ненато-варен. Ние работим без прекъсване, защото нямаме време й ресурс. Използваме максимално наличните хора. Строителите от SBS са ангажирани в района на Казанлък, вкл. по прохода Шипка, и заради масовото маркиране са отклонени от там.

Съгласно договор с Община Стара Загора, на компанията-изпълнител се заплаща на свършена работа по справка. Колкото и да струва, в името на безопасността на гражданите ще изпълним маркировката в целия град, уверява зам.-кметът.

След актуализацията на бюджета, в случай, че Общинският съвет одобри новата организация на движение, приета преди два месеца, и отпусне пари, ще се започне нейното изпълнение.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |