Събития AES финансира проекти за 8,4 млн. лева в община Гълъбово

AES финансира проекти за 8,4 млн. лева в община Гълъбово

Понеделник, 09 август 2010 г., 12:53
Размер на буквите

Стара ЗагораПредставители на AES и община Гълъбово подписаха договор за сътрудничество, с който американската компания отпуска на общината 8,4 милион лева в рамките на следващите 5 години за инфраструктурни, социални и културни дейности. Фондът ще бъде използван за осъществяване на проекти, които са част от програмата на AES за социална и корпоративна отговорност.

AES се ангажира да отпусне веднага 1 милион евро за ремонт на основната пътна артерия в Гълъбово, а останалата част от сумата ще бъде отпусната през следващите пет години. С тези средства ще бъдат реализирани проекти, заложени в корпоративната програма за социална отговорност на AES, съобщиха от американската компания. 
„Ей И Ес се стреми да бъде добър съсед навсякъде, където развива своя бизнес. Програмата за корпоративна социална отговорност в района на община Гълъбово се изпълнява за четвърта поредна година и ние сме особено радостни, че така успяваме да бъдем полезни за местните хора и да работим заедно с общината за развитието на Гълъбово като процъфтяващ енергиен център”, заявиха от AES.
„Ръководството на Община Гълъбово се стреми да бъде в добри взаимоотношения с всички инвеститори на територията на общината. Благодарни сме на AES и лично на г-н Лирой Рийд за проявеното разбиране и уважение към местната власт, която в своята дейност се ръководи от два основни принципа – спазване на българското законодателство и защита интересите на местната общност. Макар и трудно постигнато, Споразумението защитава максимално интересите, както на инвеститора, така и на жителите на община Гълъбово - тяхното право на здравословен начин на живот, комфорт и право на труд”, заявиха по този повод от Община Гълъбово.
Програмата за корпоративна социална отговорност на ТЕЦ „Ей И Ес” и тази година включва дейности по няколко основни направления – подобряване на инфраструктурата и ремонтни дейности в региона, програми за опазване на околната среда, безопасност, функциониране на Информационния център в Гълъбово,  мероприятия по образователни и здравни теми, спонсориране на културни и празнични събития.
В последните години в рамките на програмата за социална отговорност бяха реализирани редица благоустройствени проекти в Гълъбово и Обручище – ремонти на улици, сгради и междуселски пътища, подобряване на  уличното осветление, модернизиране на стадиона в Обручище.
Компанията направи дарение за система, дозираща количеството хлор в питейната вода в Гълъбово, с което беше разрешен един дългогодишен проблем за хората от региона.
С дарения на компанията беше подобрена материалната база и условията в болницата, Културния дом,  училищата и детските градини в общината. Реализирани са множество социални, културни и образователни дейности.
Програмата за корпоративна социална отговорност на ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово” се осъществява в духа на диалог с местните институции и администрация, със съвместни усилия в полза на устойчивото развитие на региона, както и за сигурността и благоденствието на Гълъбово и занапред.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |