Събития Икономически интереси разгарят приказките, че полигон Змейово замърсява Стара Загора

Икономически интереси разгарят приказките, че полигон Змейово замърсява Стара Загора

Понеделник, 26 юли 2010 г., 16:46
Размер на буквите

Полигонът Змейово по никакъв начин не може да бъде основен замърсител на въдуха в Стара Загора, независимо от свободните интрепретации на данни, които се правят. Това заяви на брифинг в Стара Загора министърът на отбраната Аню Ангелов. Той припомни, че обектът, който от години е набеден от старозагорци за виновник за замърсяването на въздуха е бюджетно военно поделение.

Той е предназначен за определяне на годността на боеприпасите в Българската армия и за изпитване на въоръжение, произвеждано от български фирми.

Категорично заявявам, че там не са изпълнявани никакви други задачи, с изключение на унищожаването на бойните глави на ракетите СС 23 преди няколко години. Към него има много икономически интереси и това е в основата на кампанията срещу него, подчерта министърът. - Аз съм живял пет години тук когато АТЗ-то работеше с пълен капацитет, когато този полигон работеше с двойно по-голям капацитет, когато „Мини Марица Изток" нямаше никакви филтри, така че никой не може да ме убеди, че полигонът е основният замърсител на Стара Загора", допълни той.

Министър Аню Ангелов обеща пред медиите да съдейства за предоставяне на договорите за изпитаване на боеприпаси, ако в тях няма конфиденциална клауза.

В доклада на доцент Добринка Лолова има свободни интерпретации на различни данни. Аз не мога да повярвам на този доклад и никой не може да ме убеди, че полигонът замърсява въздуха, каза министър Ангелов.

Министър Ангелов съобщи още, че базираната в Стара Загора Втора Тунджанска лекопехотна бригада, няма да бъде редуцирана. Ще има промяна и в името, но няма да има съкращения, а напротив - съставът й ще се разраства.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |