Събития 12-o основно училище в Стара Загора остана без ръководители титуляри

12-o основно училище в Стара Загора остана без ръководители титуляри

Понеделник, 26 юли 2010 г., 16:04
Размер на буквите

На 23 юли състав на Окръжен съд - Стара Загора, потвърди отстраняването от длъжност на директорката на 12-о основно училище "Г. Гърбачев" в Стара Загора и заместничката й Веселина Тилева. С това решение магистратите потвърдиха наложената от Районния съд на 15 юли мярка.

Вестник Старозагорски новини припомня, че обвиненията срещу Монева и Тилева бяха, че "...в периода април - август 2009 г. в съучастие помежду си (подпомагани от учителя Евгени Иванов), в качеството си на длъжностни лица, в условията на продължаващо престъпление са присвоили чужди пари - собственост на Община Стара Загора, като за улесняване на длъжностните присвоявания са били извършени и документни престъпления." Става дума за нарушения, свързани със закупуването на нафта за отопление на училището. За случващото се в 12-о ОУ стана известно през 2009 г., след извършена проверка от звено "Инспекторат" към Община Стара Загора. От февруари т.г. случаят се разследва от Районна прокуратура, по чието искане съдът отстрани директорката и помощничката й от длъжност.
Монева и Тилева обжалваха с мотивите, че остават без заплата, а училището - без ръководен орган. Окръжният съд не уважи искането им и подчерта продължаващото с месеци престъпление и присвоените 7560 лева общински пари. Освен това съдът потвърди изводите, че оставането на работа на директорката и нейната заместничка ще затрудни разследването, което продължава, тъй като има опасност за оказване на въздействие върху подчинените им и свидетелите.
Определението на Окръжен съд - Стара Загора, не подлежи на обжалване, тоест Монева и Тилева остават зад борда на 12-о OУ до приключване на разследването. До тогава те могат да работят нещо друго, а Регионалният инспекторат по образованието ще трябва да назначи техни временни заместници.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |