Събития В МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович са в повишена протестна готовност до 25 юли

В МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович са в повишена протестна готовност до 25 юли

Понеделник, 12 юли 2010 г., 21:54
Размер на буквите

МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" - Стара Загора, работи по схемата за покриване на всички критерии за постигане на една модерна високотехнологична болница. Няма да допуснем никакъв акт на вливане, сливане или обединение с Университетска болница (УМБАЛ). Поддържаме повишена протестна готовност до крайния срок, даден от министър Анна-Мария Борисова - 25 юли, за решаване на проблема на местно ниво.

Това е нашето решение, взето в неделя сутринта. Подкрепят го синдикалните членове на двата синдиката в МБАЛ, Медицинския съвет, ръководството на болницата и съответните съсловни организации - Лекарския съюз и Асоциацията на медицинските специалисти по здравни грижи", съобщи вчера за "Старозагорски новини" местният лидер на КНСБ в МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" д-р Атанас Бадов.
Изказването на министър Борисова, направено на 11 юли в Стара Загора, че ако двете болници се слеят, тя ще награди тази инициатива с няколко милиона, според д-р Бадов, не звучи сериозно. "Нашата болница има фактурирани, но неизплатени от Здравната каса 1 680 000 лв. за свършена работа през март, април и май. Сега сме средата на юли, а тези пари още не сме ги получили", информира синдикалният лидер.
Той изрази мнение, че реформата в старозагорското здравеопазване трябва да бъде широко дискутирана, за да бъдат взети най-правилните решения. "Ние няма да допуснем това, което се случи на 11 юли в Областната управа, да се повтори, тоест без присъствието и знанието на синдикатите да се обсъждат каквито и да са структурни реформи в нашата болница", каза Бадов.
Синдикалистите от КНСБ и КТ "Подкрепа" в МБАЛ смятат, че принципалът в лицето на Министерството на здравеопазването няма да предприеме действия по принудително сливане на двете болници. Ако обаче се проиграел този сценарий след 25 юли, щели да последват ескалиращи протестни действия, започващи с носенето на лентични по реверите, мълчаливи протести пред сградата на болницата и се стигне до гражданско неподчинение и блокиране на магистралата. Но дори ако се стигнело до крайната мярка, в МБАЛ нямало да има необслужени пациенти.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |