Събития ТВ предаване Инициатива - 8 юли 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 8 юли 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Петък, 09 юли 2010 г., 09:35
Размер на буквите

Заради интензивния трафик в посока към Черноморието и обратно, през летния сезон има засилено полицейско присъствие по пътя Стара Загора – Нова Загора и кръговия пътен възел между Стара Загора и автомагистрала Тракия. Патрулите дежурят денонощно на натоварените участъци, за да се избегнат пътни произшествия. След въвеждането на стационарните и мобилни видеокамери, броят на катастрофите и нарушенията е намалял.

  • В специализираната рубрика в рамките на проекта Европейско сътрудничество за европейски просперитет, ще ви запознаем с дейността на водещите дружество в усвояване на енергията от възобновяеми енергийни източници в провинция Терни, Италия. Проектът се реализира от Търговско-промишлена палата - Стара Загора в партньорство с Областна администрация - Стара Загора и с администрацията на Терни. Той е финансиран по Оперативна програма Регионално развитие на ЕС.
  • Ръководството на ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово обяви сериозен напредък при изграждането на централата, в която американската енергийна компания инвестира 1,3 млрд. евро. Тя се състои от 2 блока с обща мощност 670 мегавата. Очакванията са първи блок да бъде пуснат в експлоатация на 15 септември, а втори - месец по-късно.
  • С арх. Веселин Беров коментираме разработения от него доклад на тема Транспортната система като предпоставка с приоритетно значение за устойчивото развитие на община Стара Загора. Проблемите с транспорта в България назряват лавинообразно и според арх. Беров, отдавна е дошло времето държавата, общините и експертите да набележат спешни мерки за тяхното решаване.
  • Стабилен интерес от страна на кандидат студентите отчитат от ръководството на Тракийски университет в Стара Загора. Най-много са желаещите да учат в специалностите на Стопанския факултет и Хуманна медицина. Висшето учебно заведение има институционална акредитация и кандидатства за Европейска акредитация на специалността Ветеринарна медицина.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |