Събития Арестуваха офицер от МВР за незаконна търговия с оръжие и боеприпаси

Арестуваха офицер от МВР за незаконна търговия с оръжие и боеприпаси

Четвъртък, 08 юли 2010 г., 14:55
Размер на буквите

При съвместна акция на Дирекция Вътрешна сигурност и Районно управление Полиция - Казанлък е задържан 58-годишният Г.Д. - старши преподавател в Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР. Служителят на вътрешното министерство е осъществявал незаконна търговия с оръжия и боеприпаси, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.

Под ръководството на Районна прокуратура се извършват претърсвания на два адреса в гр. Казанлък и с. Ветрен, общ. Казанлък, стопанисвани от Г.Д. В къщата в с. Ветрен и прилежащите и сервизни помещения и стопански постройки са намерени и иззети 4 автомата ( 3 – Калашников със заглушители и един Шмайзер); 4 пушки (една карабина, една флоберкова и две гладкоцевни); два пистолета(газов, преработен в боен и един Парабелум); стотици хиляди боеприпаси  - различен калибър, голямо количество експлозиви и части и механизми за огнестрелно оръжие, капсул-детонатори и огнепроводен шнур, мерник за нощно виждане за станочен противотанков гранатомет. От жилището на Г.Д. в Казанлък са иззети две незаконно притежавани самоделни пушки и 16 чувала с патрони и експлозиви.
Специализираната полицейска операция е планирана след продължило няколко месеца наблюдение и разследване, в хода на които е установено, че 58-годишният Г.Д. от Казанлък осъществява незаконна търговия  с оръжие и боеприпаси.  Образувано е следствено дело в Районна прокуратура – Казанлък, във връзка с което от ранните сутрешни часове днес служители на Дирекция Вътрешна сигурност и сектор Криминална полиция при РУ Полиция – Казанлък и Районна прокуратура извършват претърсвания.
Процесуалните действия продължават под ръководството на следовател от отдел Следствен към Окръжна прокуратура – Стара Загора и с участието на екип на СДОТО МВР.
Г.Д. е задържан за 24 часа и предстои да му бъде повдигнато обвинение за незаконно притежаване и търговия с оръжие.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |