Събития Непълни експертизи осуетиха дело срещу риболовен инспектор

Непълни експертизи осуетиха дело срещу риболовен инспектор

Вторник, 06 юли 2010 г., 11:40
Размер на буквите

Липсата на достатъчно информация в назначените експертизи от Националната инспекция по метеорология и хидрология към БАН осуетиха делото срещу риболовния инспектор Сунай Бюрханов Салиев, поощрявал бракониери.

Според обвинителния акт подсъдимият им разрешавал да ловят риба в забранен сезон с непозволени средства. Той е действал за периода 2005-2008 година, като въпросният риболов се е извършвал на двата най-големи язовира - Копринка и Жребчево, пише вестник Старозагорски новини. Обвинен е за длъжностно престъпление по чл.282, ал.1, пр.1 от Наказателния кодекс.
По време на провелото се вчера съдебно заседание бе представена и назначената съдебно-зооинженерна експертиза. Ихтиологът Каракашев отрече възможността с гумена лодка да се извършва описаното в обвинителния акт бракониерство. Той отхвърли и варианта да се лови всякакъв вид риба с използваните мрежи. Извън залата Салиев бе категоричен, че е невинен, а обвиненията са просто нереални и абсурдни.
Делото ще се гледа отново на 27 септември. Дотогава ще бъде изготвена нова пълна експертиза за всички зимни сезони на 2005, 2006, 2007 и 2008 година. Защитата на подсъдимия поиска нова справка от Военно-окръжна прокуратура - Пловдив, с преписката, образувана по жалба на свидетеля Радослав Иванов. Старозагорският окръжен съд прие и молбата за представяне на акта за установяване на административното нарушение, издаден от Изпълнителна агенция по риболов и аквакултури - София.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |