Събития Белгийската компания Фор Енерджи инвест изгражда заводи за биогорива у нас

Белгийската компания Фор Енерджи инвест изгражда заводи за биогорива у нас

Четвъртък, 01 юли 2010 г., 11:07
Размер на буквите

 

 

Верига от заводи за преработка на биомаса и производство на биогорива планира да изгради у нас белгийската компания "Фор Енерджи инвест". Това съобщи един от собствениците й Ив Критс. Инвеститорът пристига на третото си посещение у нас утре. Първата от фабриките ще заработи в края на 2011 г. край Кърджали.

В нея от "Фор Енерджи инвест" планират да инвестират общо 15 млн. евро, пише вестник Класа. Тя ще осигури постоянна заетост на между 40 и 50 души. Освен това ще бъдат ангажирани още служители на непълен работен ден. Проектът вече е готов и се очаква изпълнението му да започне в края на тази година. За строежа са предвидени общо 12 месеца.

Заводът край Кърджали е пилотният проект на фирмата у нас. Още по време на предстоящата визита на Критс у нас той ще огледа 6 или 7 терена за нови заводи из страната. „Надяваме се след изграждането на първия завод в Кърджали нещата да тръгнат по-бързо и да изградим останалите за значително по-кратки срокове“, коментира инвеститорът.
"Фор Енерджи инвест" решили да инвестират у нас, след като установяват контакт в Брюксел с евродепутата от ДПС Владко Панайотов. „Факторите, които ни накараха да решим да инвестираме в България, са много. От една страна, това са природните, от друга, данъчните условия, които се предлагат“, обясни още Критс.

Веригата фабрики ще произвеждат иновационен продукт, биовъглища, които могат да се ползват за гориво на промишлени предприятия и топлоцентрали. Те ще работят с българска дървесина и засега не планират вноса на суровини от чужбина. "Фор Енерджи инвест" вече има няколко завода за преработка на дървен материал в биовъглища във Великобритания, Белгия и Германия.

IEE_2010

Change_2010

 

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |