Събития Рехав протест в Стара Загора срещу банките

Рехав протест в Стара Загора срещу банките

Четвъртък, 24 юни 2010 г., 21:45
Размер на буквите

Не повече от 20-ина бяха участниците във вчерашния протест срещу банките, организиран от "Организация за обществена самозащита - ЕДНО". С транспаранти и знамена те се събраха в пространството между ТД на НОИ и ОББ, охранявани според правилата от полиция.

"Интересът на хората към кампанията е голям, но страхът е по-голям. Банките ги притискат и те се страхуват да не им бъде отнето имуществото", обобщи председателят на организацията Светлозар Николов. Той обвини собствениците на чужди банки в България в необосновано увеличаване на лихвите, противно на това, което се случва в техните страни, в стремеж към фалиране и задушаване на малкия и средния бизнес и ограбване на българските граждани, пише вестник Старозагорски новини.
Протестът продължи с шествие по улиците на Стара Загора и връчване на банките на предложение за подписване на обществен договор. Неговата цел е да се въведете антикризисна програма за предоговаряне на сключените договори за кредит, заем или лизинг. В предложението се иска да се опростят начислените наказателни лихви, просрочените вноски без наказателните лихви да бъдат прехвърлени към главницата, да се фиксира лихва 4% за минимум 2-годишен период, да не се начислява такса предоговаряне.
Част от кампанията е и протестът срещу прекалено големите права на частните съдебни изпълнители. В жалба до министъра на правосъдието Маргарита Попова "Организация за обществена самозащита - ЕДНО" настоява за пълна проверка на приходите на частните съдебни изпълнители за последните четири години и оперативен текущ контрол върху дейността им, за ограничаване на правата им и засилване на съдебния контрол върху дейността им, за драстично намаляване на таксите за услугите им.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |