Събития Обединяване на двете болници в Стара Загора поискаха от Медицинския факултет на Тракийски университет

Обединяване на двете болници в Стара Загора поискаха от Медицинския факултет на Тракийски университет

Петък, 25 септември 2009 г., 09:00
Размер на буквите

Д-р Пламен Цеков, зам.-председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание се срещна на 24 септември с ръководството на Медицинския факултет към Тракийския университет в Стара Загора. Срещата бе по инициатива на мажоритарно избрания депутат от ГЕРБ за 27-МИР Иван Колев, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ - Стара Загора.

В разговора продължил повече от час своите въпроси зададоха доц. Жулиета Геренова, зам.-декан по учебната част на Медицинския факултет, проф. Веселина Гаджева, зам.-ректор по научната и международната дейност в ТрУ, доц. Ж.  Караколев, ръководител на катедра „Aнестезиология и обща медицина” и Светла Маринова от финансовия отдел на университета.
От десетки години се говори за обединяването на двете болници в града – Университетската и МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович”, посочиха от ръководството на факултета. Искаме ясен отговор кога това ще се случи, защото когато има неяснота и слухове има демотивация на работещите. Искаме и вашето съдействие.
Чрез кмета проф. Светлин Танчев е изпратено писмо до новия министър на здравеопазването д-р Божидар Нанев за създаването на единна болнична структура.
При предстоящото преструктуриране на болничната система у нас две отделни болнични структури в Стара Загора, които се конкурират помежду си са обречени, подчерта д-р Пламен Цеков. Университетската болница в Стара Загора ще продължи да функционира и трябва да се погледне държавнически на въпроса, кое е по-добро за пациентите – една силна, представителна болница или две болници, които се конкурират помежду си и работещите в тях се състезават.        
Ние не търсим конфронтация с нашите колеги от МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович”, а най-доброто за нашите студенти, които трябва да използват цялата база в Стара Загора, категорични бяха от Медицинския факултет.
Мажоритарният депутат Иван Колев се ангажира всички въпроси и искания да стигнат до властта в София и до съответните комисии в Народното събрание.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |