Събития 3000 клиенти в Стара Загора ползват услугите на Овергаз Изток АД

3000 клиенти в Стара Загора ползват услугите на Овергаз Изток АД

Четвъртък, 17 юни 2010 г., 15:17
Размер на буквите

На 16 юни 2010 година семейство от квартал Възраждане в Стара Загора стана трихилядният клиент на Овергаз Изток в града. То се присъедини към други 2675 старозагорски домакинства, 62 предприятия и 262 обществено административни сгради, които вече използват синьото гориво. До края на годината компанията планира да газифицира още 110 домове в Стара Загора.

Газовата инфраструктура в Стара Загора е дълга 127 километра и е трета по дължина в страната след София и Варна. Тя дава достъп на близо 30 хиляди потребители до икономическите и екологични предимства на синьото гориво.

Разчетите на „Овергаз Изток” показват, че разходите за енергия на газифицираните й потребители в града са намалели с 9,3 милиона лева за първите пет месеца на 2010-та. Най-много средства до момента спестиха индустриалните клиенти, избрали синьото гориво вместо мазута – 5,5 милиона лева. Сградите от публичния сектор, които преминаха от нафта на газ, спестиха 3,2 милиона лева, а битовите потребители, които за отопление най-широко използваха електричество, икономисаха 620 хиляди лева (средно по 46 лева месечно на домакинство).

Сред най-големите старозагорски клиенти на газоразпределителната компания са биреният завод на Загорка, текстилната фабрика на Ембул Инвестмънт, както и 4-те метанстанции в града, съобщиха от дружеството.

Припомняме ви, че в момента битовите клиенти на „Овергаз Изток” АД плащат 8,8 стотинки за един киловатчас енергия, произведен със синьо гориво, а стопанските потребители – между 6,6 и 8,4, в зависимост от индивидуалната си тарифа. За сравнение: същото количество енергия, произведено с мазут, струва в момента 10,2 стотинки, с електричество – 14,8 стотинки, а с нафта – 15,1 стотинки.

Очаква се и след корекцията в цената на природния газ от 1 юли горивото да запази позицията си на най-изгоден енергоизточник за индустрията и домакинствата.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |