Събития Николай Чавдаров от Стара Загора получи 5 години затвор за измами

Николай Чавдаров от Стара Загора получи 5 години затвор за измами

Четвъртък, 24 септември 2009 г., 16:46
Размер на буквите

27-годишният Николай Георгиев Чавдаров, управител на фирма Спорт мания ООД, получи на първа инстанция наказание от 5 години затвор. Той е ощетил няколко фирми от Старозагорски регион с 631 041 лв., които трябва да възстанови на потърпевшите със законовите лихви. Според запознати, такива случаи има и други градове - София и Пловдив, например. Присъдата беше обявена от състав на Районен съд - Стара Загора. Тя ще бъде обжалвана пред Окръжен съд, съобщи защитата на Чавдаров.

Николай Георгиев Чавдаров

Представяйки се за сериозен предприемач Николай Чавдаров е поръчвал стоки от набелязаните жертви за десетки и за стотици хиляди левове. След получаване на стоката обаче, той „забравял” да плати.
Извършителят на престъплението е син на собственик на известна в града на липите фирма. Той е разполагал с пълномощно да представлява дружеството, както и с фирмен печат, за което се изяснява как се е сдобил с тях. Част от потърпевшите са фактурирали на името на фамилната фирма, други – на Спорт мания.
Една от пострадалите фирми е завлечена с близо 80 000 лв. Чавдаров е обяснил на кого е син, представил е и пълномощно за фирмата на баща си, но е поискал голямото количество, което „купува” да се фактурира на Спорт мания. Ужилените предприемачи не са се усъмнили в младия бизнесмен защото са проверили и установил, че фирмата на бащата е известна и платежоспособна. Месец по-късно след като Николай спрял да си вдига телефона са разбрали, че са станали жертва на сериозна измама и са внесли жалба в прокуратурата.
Николай Чавдаров е „купувал” големи количества кабели, чакъл и други материали, които най-вероятно са пласирани на по-ниски цени. Най-вероятно той не действа сам и за реализирането на големите измами по веригата има и други лица. Самият Чавдаров призна, че още миналата година е внесъл искове в Районна прокуратура - Стара Загора срещу Иван Йорданов, но обвинението отказало да образува досъдебно производство.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |