Събития Старозагорец изчезна мистериозно

Старозагорец изчезна мистериозно

Вторник, 08 юни 2010 г., 10:27
Размер на буквите

Вече трети месец една жена от Стара Загора, майка на три деца, най-малкото от които е на 2.5 години, прави отчаяни опити да научи нещо за съпруга си Людмил Митев Георгиев. За последно го вижда на 5 март вечерта, когато заминава със свои колеги на воден туризъм по река Тунджа, а в 11 часа на 7 март научава ужасната вест, че е изчезнал безследно.

Людмил Георгиев е член на спортен клуб "Арзус" в Стара Загора и управлява кану-каяк от 20 години.
До ден-днешен Калинка Георгиева не знае никакви подробности за случилото се. Двата документа, с които разполага - постановление на ОП - Ямбол за спиране на наказателното производство за отвличане и интернет-разпечатка с преразказ на участник във водния туризъм, съдържат противоречива информация, информира вестник Старозагорски новини.

Според събраните от прокуратурата доказателства, на 6 март около 11.30 часа трима от членовете на клуб "Арзус", сред които е и Людмил Георгиев, се спускат по течението на река Тунджа в района на с.Княжево, общ.Тополовград. Георгиев е бил в едноместна лодка тип "кану", червена на цвят, екипиран с неопренов костюм, мушамено яке светлосин цвят, с обезопасителна жилетка в тъмносин цвят с ярки жълти надписи и с жълта предпазна каска на главата. Той се е спуснал последен от тримата. При десен завой на реката спускащият се преди Георгиев се обърнал във водата, хванал се за лодката и се опитал да излезе на брега. Настигайки го, Георгиев го попитал дали има нужда от помощ, но след като колегата му сигнализирал, че не е необходимо, продължил с каяка си надолу по течението на реката. От този момент нататък никой не е виждал 47-годишния старозагорец. След като двамата му колеги намерили неопреновия шприц на Людмил, започнали да го търсят. Малко след това в издирването се включили и други членове на клуба, заедно с повиканите спасители от "Гражданска защита". По течението на реката между селата Княжево и Срем е открито греблото на каяка, ползвано от Георгиев, а на 400 м по-надолу - обезопасителната му жилетка, разкопчана от закопчалката й за кръста. При моста на с.Срем членовете на клуба намират и празния каяк. Издирването продължава на другия ден, но тялото и предпазната каска на Людмил не са открити. За други издирвателни действия в прокурорското постановление не се съобщава, а само, че впоследствие Георгиев е бил обявен за местно и общонационално издирване.

В Интернет-разпечатката, съдържаща преразказ на един от членовете на клуба, пък се съобщава, че издирването е продължило и от 10 до 13 март. Но и в двата документа липсва информация, че при издирването е използван водолаз. До ден-днешен тялото и предпазната каска на Людмил не са намерени.
Пред съпругата му се спрягат три версии - първата, че се е обърнал с каяка и нещо го е ударило, вследствие на което се е удавил. Втората - че е паднал от каяка и се е заплел в нещо, което обяснявало и разкопчаната предпазна жилетка. А третата версия гласи, че Георгиев е бил отвлечен.
"Няма причина Людмил да е бил отвлечен. Той работеше като монтажник във фирма за дограма, не е дължал на никому нищо и никога не е получавал заплахи", коментира пред медията ни Калинка Георгиева. Тя обаче недоумява как съпругът й би могъл да се удави, след като има 20-годишен стаж зад гърба си във водния туризъм. Освен това се е радвал на отлично здраве и с изключение на една операция за язва, не е боледувал от абсолютно нищо. С течение на времето неизвестностите около инцидента стават все повече и повече. Семейството му се пита дали всичко е било направено, за да бъде издирен и спасен Людмил? Защо издирването е било прекратено около 17 часа в деня на инцидента? Ако е удавен, защо досега предпазната каска не е изплувала? Имали ли са членовете на спортен клуб "Арзус" застраховка "Живот"? По време на организиран воден туризъм кой носи отговорност при нещастен случай?
Калинка Георгиева не знае какво да обясни на децата си, не смее да сложи черни дрехи и някак си, тайно в себе си, вярва, че Людмил ще се завърне у дома.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |