Събития ДСБ иска закриване на автомобилния парк на парламента

ДСБ иска закриване на автомобилния парк на парламента

Вторник, 01 юни 2010 г., 10:31
Размер на буквите

Партия "Демократи за силна България" (ДСБ) е категорична, че Националната служба за охрана (НСО) трябва да предостави на Народното събрание за ползване не повече от шест служебни автомобила - един за председателя на парламента и по един за всеки от петимата зам.-председатели.

Това радикално становище изказа в Стара Загора зам.-председателят на ДСБ Иван Иванов, депутат от "Синята коалиция", като коментар по повод на това, че държавните институции трябва първи да дадат пример на свиване на разходите по време на криза, информира вестник Старозагорски новини.
"В това отношение Народното събрание започна да съкращава от своите разходи, като започна от особено важното перо - автомобилния парк. За съжаление, ГЕРБ излезе с обтекаема позиция по този въпрос. Ние от ДСБ имаме радикално предложение - автомобилният парк на Народното събрание трябва да бъде закрит и само в определени случаи - напр. посещения на чуждестранни парламентарни делегации, да се изисква НСО да предоставя на депутатите автомобили за ползване. Такава е практиката в западноевропейските страни, членове на ЕС, за разлика от Румъния, където на всеки народен представител се предоставя самостоятелен автомобил", каза пред медиите Иван Иванов.
Той препоръча аналогични съкращения и в другите държавни институции. Иванов съобщи, че негово актуално питане по този въпрос до премиера Бойко Борисов - за заприходените автомобили на Министерския съвет, Президентството, отделните министерства, държавни агенции и ведомства, е бил отклонен като неправомерен от председателя на парламента Цецка Цачева.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |