Събития Fanta портокал и Fanta лимон са първите плодови газирани напитки в България без изкуствени аромати и оцветители и без консерванти

Fanta портокал и Fanta лимон са първите плодови газирани напитки в България без изкуствени аромати и оцветители и без консерванти

Петък, 28 май 2010 г., 10:41
Размер на буквите

Компанията Coca-Cola пуска на българския пазар Fanta портокал и Fanta лимон с естествени съставки – ароматите и оцветителите в новите напитки са извлечени от естествени източници чрез подходящи физични процеси. Новите продукти от портфолиото с търговска марка Fanta са без добавени консерванти.

Fanta

Тези промени са в отговор на все по-високите изисквания на българските потребители към съдържанието на натурални съставки в напитките, които консумират, съобщават от компанията.

Иновативният подход е още един пример за непрекъснатия стремеж на компанията Coca-Cola да обогатява портфолиото си с цел да предлага възможност за информиран избор и алтернатива в разнообразието от плодови газирани напитки на българските потребители.Fanta
Новите напитки от портфолиото на Fanta съдържат само естествени аромати, които са извлечени от плодове и растения. При Fanta портокал по-голямата част от тях са етерични масла от портокал в комбинация с аромати, извлечени от други естествени източници.

Изкуствените оцветители в продуктите са заменени с естествени. Във Fanta портокал се използва бета-каротин, който е широко разпространен в природата, включително в много плодове и зеленчуци, и е одобрен от Европейския Съюз и българските регулаторни органи за употреба като добавка в хранителните продукти. Fanta лимон не съдържа оцветители. И двата вкуса не съдържат добавени консерванти. Съставът, високото качество и стандарт в производствения процес и дистрибуцията правят възможно производството на напитките без добавени консерванти, като в същото време те отговарят на всички изисквания за качество, стабилност и сигурност на продуктите.

Fanta портокал и Fanta лимон са първите вкусове от портфолиото продукти с търговска марка Fanta, които съдържат естествени съставки. До края на летния сезон всички останали вкусове ще съдържат натурални съставки - първият от тях, който ще се появи на пазара, е лимитираната серия микс от диви плодове.

Повече за Fanta:
Fanta се появява на българския пазар през 1993 г. като през годините вкусовото портфолио постепенно се обогатява и освен основните вкусове - портокал и лимон, на пазара се редуват по-традиционни и по-екзотични, като розов гейпфрут (Pink Grapefruit), ябълка-лайм (Jamaica Apple-Lime), грозде (Dizzy), манго-портокал (Mangobeat), лимон и бъз (Madness) и т.н. Днес портфолиото на Fanta в България включва два основни вкуса: портокал и лимон, а през месец юни на пазара ще бъде пусната и лимитирана серия микс от диви плодове.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |