Събития Лаборатория за ДНК анализ ще развие наука в помощ на фермерите

Лаборатория за ДНК анализ ще развие наука в помощ на фермерите

Сряда, 23 септември 2009 г., 15:50
Размер на буквите

В Аграрния факултет на Тракийски университет - Стара Загора беше официално открита и представена лаборатория за ДНК анализ. За нейното създаване и за осигуряването на апаратурата се работи от години от настоящото и предишното ръководство на висшето учебно заведение и с усилията на учените от катедра Генетика. Лабораторията е факт и благодарение на академик Атанас Атанасов - създателят на първия в страната геномен център.

академик Атанас Атанасов академик Атанас Атанасов - създателят на първия в страната геномен център

Лабораторията е първата стъпка в иновационните технологии в сферата на науката, защото биотехнологиите, в лицето на геномиката, е последната наука за познанието за живота, заяви академик Атанасов.
В съвместната си дейност ще покажем кое е уникалното българско разнообразие, като аборигените породи овце. Трябва да използваме този потенциал и да го превърнем в печеливш продукт, каза още академик Атанасов.
Лабораторията за ДНК анализ в Аграрния факултет ще позволи развитие на научната дейност, която ще бъде от директна полза за фермерите. В тази посока ще работят съвместно учените от Тракийския университет и екипът на академик Атанасов от геномния център в София.лаборатория за ДНК анализ
Предстои и ни нелеката задача да докажем как ще създадем научни продукти с директна полза за животновъдството, за да бъдем конкурентоспособни на европейския и на световния пазар, категоричен е създателят на Геномния център в България.
Лабораторията на ДНК анализ ще работи с екипа на академик Атанасов по различни съвместни научно-изследователски проекти.
Ръководството на Тракийския университет ще продължи усилията се за обогатяване на лабораторията с необходимата техника и консумативи.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |