Събития В ГПЧЕ Ромен Ролан в Стара Загора откриха зала Америка за България

В ГПЧЕ Ромен Ролан в Стара Загора откриха зала Америка за България

Четвъртък, 20 май 2010 г., 12:09
Размер на буквите

В Гимназията с преподаване на чужди езици Ромен Ролан в Стара Загора беше тържествено открита зала Америка за България. На събитието присъстваха президентът на фондацията Америка за България Франк Бауър, членове на борда на фондацията, проф. Минко Балкански, представители на американската компания AES, дарители, родители и гости. Участие взеха областният управител Йордан Николов и заместникът му Галина Стоянова.

В приветственото си слово на български език президентът на фондацията Америка за България Франк Бауър увери присъстващите, че Конгресът на САЩ е отпуснал за България 400 млн. долара, които чрез нея ще бъдат насочвани за реализацията на различни проекти в цялата страна.
Човек трябва да е тук, за да разбере, че средствата, които са вложени, са вложени по предназначение, както и за да усети трепета и вълнението на хората, които са го реализирали, каза в приветствието си Йордан Николов, съобщиха от пресцентъра на областна администрация. Той благодари на представителите на фондацията за оказаната помощ и ги покани да участват и в други проекти на територията на областта. Николов се обърна към ръководството на ГПЧЕ Ромен Ролан с думите – Вашето училище е пример за другите училища, не само в региона, но и в страната.
Ремонтът на залата е на стойност 300 000 лв., които основно бяха осигурени от фондация Америка за България. Тя разполага със 150 места, аудио и видео озвучаване, театрална сцена, климатична инсталация. С дарения се включиха представители на бизнеса, родители, бивши и настоящи ученици.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |