Събития EVN откри край Сливен най-модерния си фотоволтаичен парк

EVN откри край Сливен най-модерния си фотоволтаичен парк

Сряда, 19 май 2010 г., 15:43
Размер на буквите

Натуркрафт ЕООД - дъщерно дружество от групата EVN, откри официално най-големия фотоволтаичен парк, изграден от компанията извън Австрия. Той е разположен в района на сливенското село Блатец. Соларната централа е монтирана на площ от 25 декара. Инвестицията в модерните технологии е в размер на 6 млн. лв. Инсталираната мощност е 836 киловата.

EVN Новоизграденият соларен енергиен парк се състои от общо 3 групи фотоволтаични елемента с oбща мощност 836.7 kWp ( киловатпика ). През декември 2009 г. беше пусната в  технически пробна експлоатация първата част от централата . Тя се състои от 2376 тънкослойни силициеви елементи с капацитет 178.2 kWp.
В началото на 2010 г. в експлоатация бяха въведени и другите две групи . Едната се състои от 1584 соларни модула от монокристален силиций с мощност 380.16 kWp, а другата е съставена от 960 соларни модула от монокристален силиций с общ капацитет 278.4 kWp.
Фотоволтаичната централа функционира успешно с пълна мощност от началото на март 2010 г. Произведената до момента електроенергия е 342 000 киловатчаса . Работата на соларния парк вече дава своя положителен ефект върху околната среда – само до момента са спестени 222 тона вредни емисии въглероден диоксид . 
На октриването на фотоволтаичния парк присъстваха д-р Петер Лайр - член на УС на EVN AG Австрия , Щефан Шишковиц - председател на УС на EVN Bulgaria, Йорг Золфелнер - регионален мениджър на EVN Bulgaria и Калина Трифонова - управител на Натуркрафт ЕООД .
EVN, чрез своето дъщерно дружество, заяви ангажираност да продължава да инвестира в производство на екологична енергия и подготвя следващия си проект. Теренът все още не е избран, но соларната система ще бъде разположена в Югоизточна България.

 

EVN EVN

EVN EVN

EVN EVN

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |