Събития Почти с 50% са намалени разходите на Oбластната администрация

Почти с 50% са намалени разходите на Oбластната администрация

Четвъртък, 13 май 2010 г., 21:13
Размер на буквите

Почти с 50% са намалени разходите за издръжка на Областна администрация - Стара Загора, за периода от началото на 2010 г. до края на април, в сравнение със същия период на миналата година. Това сочи справка за направените разходи по различни пера за изминалия период, съобщиха вчера от пресцентъра на Областната управа.

Най-чувствително са намалени разходите за командировки в страната - повече от 7 пъти. Над 3 пъти са свити харчовете за материали, а средствата за командировки в чужбина са напълно орязани. Близо два пъти са намалели разходите за външни услуги, горива, ел.енергия и вода.
"Старозагорски новини" припомня, че в края на март т.г. областният управител разпореди проверка в сграда на Областната администрация, която установи, че много от ползвателите на сградата (основно държавни структури) не са плащали вода в продължение на 3 години, някои нямали водомери, а тези, които имали - не работели. След изрична заповед, те бяха принудени да си монтират отчитащи устройства, както и да заплатят изразходваните количества вода, което пък доведе до намаляване на сметките на Областната управа.
"Доволен съм от резултатите, защото това е търсен ефект - коментира Николов. - Но смятам, че е постигнат максимумът от икономии, които можем да реализираме, тъй като, ако отидем по-нататък, това би навредило на ефективността на работата ни - добави той. - Оценявам тези резултати като добър принос на ръководената от мен администрация, за реализацията на икономии в държавата, в условията на жестока икономическа криза", каза още областният управител.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |