Събития Вторият Международен конгрес по нанотехнологии се проведе в Стара Загора

Вторият Международен конгрес по нанотехнологии се проведе в Стара Загора

Четвъртък, 13 май 2010 г., 17:22
Размер на буквите

С лекцията "Нанотехнологии - настояще и бъдеще" и мултимедийна презентация вчера в Драматичен театър "Гео Милев" стартира вторият Международен конгрес по нанотехнологии, чийто домакин тази година е Стара Загора. Лекцията бе прочетена от проф. Ивайло Рангелов, изследовател и университетски преподавател в германския "Наноинститут", град Илменау, Тюрингия.

Участниците и гостите на научния форум бяха поздравени от зам.-областния управител Димитър Драчев. Конгресът, надсловен "Нанотехнологии - древност и минало, настояще и бъдеще", се организира със съдействието на областния управител Йордан Николов, информира вестник Старозагорски новини.
Днес и утре ще бъдат основните пленарни дни. Доклад на тема "Холистични аспекти на нанотехнологиите" ще прочете проф. Херберт Клима от виенската Холистична академия, а старозагорският професор по астрофизика Борис Комитов ще изнесе лекция на тема "Космическо време и връзка Слънце-Земя. Технологични и социални аспекти".
С лекции и доклади ще се включат още проф. Антон Антонов от Центъра за биопсихофизични явления у човека към благоевградския Югозападен университет ("Измерване, оптимизиране и сертификация на енергитизиращи устройства за вода"), проф. Христо Смоленов ("Връзката на пирамидите в Китай и Египет и уреди от преди 6700 г. от Варненския некропол"), Стоян Везенков от ЮЗУ ("Изследване на функционалната симетрия на мозъка чрез метода на енергетичния спектър на водата"), проф. Генчо Данев от Централната лаборатория по фотопроцеси при БАН ("Нанотехнологии - глобална технологична революция"), проф. Таня Христова ("Йоан Кукузел - позитивни вибрации от древността и близкото минало. Ключът на феномена"), проф. Иван Гонгалов ("Образ, ритуал, янтра от Орфеевото винопиене"), румънският доктор по психология Анатол Бесараб ("Древните познания и връзката ни с Космоса"), ст.н.с. I ст. маг. инж. Живко Желев ("Нанотехнологии и "нано"-въздействие от древността, приложения в сегашното IT-общество"), професорът по лингвистика и археология Е. Барбар от Occidental College, Лос Анжелис, Калифорния ("Мумиите на Урумчи").
В четвъртък научният форум ще бъде закрит с концерт от 18.30 часа на Валя Балканска и Петър Янев, и лауреати на конкурса "Орфеево изворче". Организатор е неправителственото сдружение Единение "ДЕН", чийто председател е бившият директор по наука и обезпечаване на внедряването в ДЗУ АД маг. инж. Живко Желев.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |