Събития Дни на планинарското кино ще се проведат в Стара Загора

Дни на планинарското кино ще се проведат в Стара Загора

Понеделник, 10 май 2010 г., 17:09
Размер на буквите
Стара Загора Стара Загора

Дни на Алеко за 6 пореден път се организират в Стара Загора от 10 до 16 май. Това обяви на брифинг в Пресклуба на БТА Алексей Стоев, председател на туристическо дружество Сърнена гора в Стара Загора. През тази година се отбелязват 113 години от убийството на Алеко Константинов, патрон на организирано туристическо движение в България.

Дните се откриват с представяне на филма за 50-ти юбилеен женски поход проведен от 27 февруари до 3 март, тази година, във Варненска област.
На 11 май от 11 часа ще има възпоменателен митинг по традиция на Алековия кът в парк Аязмото. От 18.30 часа, същия ден в спортната зала на Община Стара Загора ще се открие изкуствената катерачна стена, която туристическо дружество Сърнена гора построи за младите хора от региона, които се интересуват от екстремни спортове, обяви Алексей Стоев.

Панорама на планинарското кино в Стара Загора ще бъде открита на 12 май от 16 часа в залата на регионална библиотека Захарий Княжески. Общо 14 филма ще бъдат представени в продължение на три дни.  Част от тях са премиерни и са лауреати на международни фестивали на планинарското кино по света.

В програмата са предвидени и премиери на книгите “Моите планина” на Валтер Бунати, един от двата живи доайени на алпинизма в света и “Ти не си втори, ти си велик” на Петър Атанасов, посветена на живота и делото на Йежи Кукучка, вторият човек изкачил 14-те 8-хилядника на планетата.
В последния ден е предвидено почистване на региона около Алековия кът в парк “Аязмото”и демонстративно състезание по ориентиране за ученици . В неделя ще се проведе и националното спелеоложко състезание за Купата на Областния управител в Стара Загора.

Стара Загора
Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |