Събития Стара Загора е четвъртата област в България по нисък процент безработица. Спряха ваучерите за обучение по програмата Аз мога

Стара Загора е четвъртата област в България по нисък процент безработица. Спряха ваучерите за обучение по програмата Аз мога

Неделя, 02 май 2010 г., 16:07
Размер на буквите

Стара Загора се нарежда веднага след София, Варна и Бургас по показателя най-нисък процент безработица с 8.18 на сто безработни в Старозагорска област в края на март при 10.14% за страната. Статистиката оповести Георги Гьоков, директор на Бюрото по труда на пресконференция с медиите на 27 април.

Най-малко са хората без работа в община Гълъбово, а най-много са в община Братя Даскалови. Спрямо февруари равнището на безработицата се запазва на същото ниво, обобщи Гьоков. Допълнителна заетост осигурява националната програма От социални помощи към заетост. В програмата са включени общо 578 души без работа, пише вестник Национална бизнес поща.
Други 59 души пък са започнали работа по програмата Асистенти на хора с увреждания. Най-много -729 души, са включени в оперативната програма Развитие на човешките ресурси, казват от трудовата борса. 489 млади хора участват в проекта Шанс за реализация на младежите в България. Общо 150 заявки бяха обявени на проведената скоро младежка трудова борса, за която НБП писа.
Средно 3000 са работните места, разкривани в Бюрото по труда за година, като коефициентът им на усвояемост от началото на 2010 г. е достигнал близо 80 процента.

От 26 април временно е преустановено приемането на нови заявления по безвъзмедната финансова помощ Аз мога по оперативна програма Развитие на човешките ресурси. 240 са включените в обучение в област Стара Загора. 1706 са подалите заявления, от тях 908 са получили ваучерите си за обучение. По-голямата част от кандидатите са избрали чуждоезиковото обучение по английски език и по-малка част търсят професионални умения. Подалите заявления досега, ще получат ваучери, които ще им бъдат раздавани, според поредността на заявките.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |